Guia de comunicació inclusiva i no sexista

La Fundació Comtal -una organització no lucrativa que treballa, des de l’any 1994, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, així com les seves famílies, tinguin oportunitats de futur- ha creat una “Guia de comunicació inclusiva i no sexista” amb “raons i estratègies per a utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista”, “consells per a una imatge inclusiva i plural” i “propostes de terminologia”.

Segons expliquen, l’objectiu d’aquest recurs és “avançar en l’ús d’un llenguatge no discriminatori i en la construcció d’un món més just i igualitari”, ja que -apunten- “a banda de la llengua i les imatges, quan generem continguts, hem de visibilitzar i promoure la diversitat i trencar els estereotips que fomenten la desigualtat”. “El llenguatge importa, és important allò que diem i com ho diem”, destaquen.

I és que la Fundació Comtal considera fonamental “garantir que utilitzem un llenguatge el més respectuós possible” i “promoure una comunicació sense discriminació, prejudicis ni opinions estereotipades” i, per això, faciliten “una eina de consulta i aprenentatge enfocada a la creació d’un llenguatge inclusiu i no sexista, però també d’avaluació i de millora dels missatges comunicatius”. La guia es pot descarregar gratuïtament a través de la seva pàgina web.