Com treballar la salut mental als instituts

 

El projecte “What’s Up!” és un programa innovador que aposta per la millora de la cultura educativa en relació a la salut mental i que obre un procés de normalització i apoderament del jove, clau en la lluita contra l’estigma.

Qualsevol entitat o centre educatiu que vulgui implementar el projecte en el seu territori trobarà els materials a la plataforma web del projecte, és totalment gratuït.

👉Són 16 unitats didàctiques dins del currículum de les matèries, adaptades a les hores lectives, i avaluables, que inclouen continguts de salut mental de forma transversal.

La durada del projecte depèn de la disponibilitat de cada centre. Es pot realitzar una tria del nombre d’unitats didàctiques a treballar i una adaptació curricular a mida i no genera cap feina addicional al centre.

A més a més, trobareu càpsules  per poder treballar la salut mental al llarg de tot el cicle de l’ESO.

– El joves han estat un col·lectiu especialment vulnerable en el marc de la pandèmia, el projecte “What’s Up!” ofereix un espai a l’aula per parlar de les seves emocions de forma natural.

– El projecte facilita la creació d’espais per trencar el tabú i combatre els prejudicis sobre la salut mental. Parlar de forma oberta contribueix a que els joves puguin demanar ajuda quan ho necessitin sense esperar a que el problema es faci més gran.

T’uneixes a la xarxa de centres educatius per la salut mental? 

👀Si vols més informació inscriu-te a un dels webinars:

🗓7 de Juliol a les 12:00h
🗓8 de Setembre a les 12:00h

Sabies que 1 de cada 5 adolescents està passant per algun problema de salut mental? La salut mental és cosa de tots i totes i que és important poder-ne parlar. Els prejudicis i estereotips estan molt presents en el nostre dia a dia, també a les aules, i això fa que molts joves amaguin el seu malestar i no rebin el suport que necessiten.

El projecte What’s up! Com vas de salut mental?, una proposta que pretén obrir espais per parlar de salut emocional i mental dins el contingut curricular de 3r d’ESO.

El projecte és fruit de la col·laboració entre l’entitat Obertament i Departament d’Educació

What’s up! Com vas de salut mental? és un programa curricular que treballa la salut mental a l’aula, esborrant els prejudicis i el tabú que existeix, amb un missatge clau: tots i totes tenim salut mental. A través de materials, recursos i experiències personals, proposen parlar sobre benestar i malestar mental amb els alumnes de 3r d’ESO, amb la possibilitat de donar continuïtat al projecte un any més.