Cerebrotes

Clara García és la creadora del canal de YouTube Cerebrotes, on divulga sobre neurociència i psicologia, i ha escrit, presentat i produït el documental de ciència Shaping Our Brain, on parla de com els nostres hàbits modelen el nostre cervell.

Amb el seu projecte Cerebrotes, Clara combina ciència i desenvolupament personal amb la intenció de despertar curiositat sobre el cervell i apropar la ciència a la societat perquè més persones puguin aplicar els coneixements científics en la seva vida diària a l’hora de prendre decisions.

Clara García és llicenciada en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Madrid i doctora en Neurociència per la Universitat de Barcelona. A més, té un màster en Neuroimatge pel King ‘s College London i un postgrau en Comunicació Científica per la Universitat de Cambridge.

El seu canal de YouTube té diverses seccions diferents:

CLARAMENT

Explica conceptes de neurociència i psicologia de manera clara i senzilla.

EXPLICA’M UN PAPER

Comenta amb profunditat articles científics, explicant cada secció, des de la introducció a la discussió.

LLAVORS DE PAPER

Fa ressenyes de llibres de divulgació, resumint les idees principals.

VIDES CIENTÍFIQUES

Entrevista a altres científics, centrant-me en les seves trajectòries professionals

LA CIÈNCIA ALS MITJANS

Reflexiona sobre el paper dels mitjans en la comunicació la ciència.

DOCUMENTALS

Explora un tema en profunditat seguint un estil de documental.

Neuroparides: com detectar-les. En aquest vídeo parla de termes que porten el prefix “neuro” però que no tenen res o poc de neurociència. Per saber detectar-les és important primer conèixer les principals disciplines de l’àmbit de les Neurociències. Comenta també les pseudoteràpies o conceptes que tenen més màrqueting que evidència científica.