INSCRIPCIONS JORNADES I/O CONCURSOS EDUCATIUS

Per tal d’agilitzar la cerca us passem un resum de les diferents inscripcions per modalitat i tema que podeu formalitzar durant els propers mesos:

JORNADES

  • IX Jornades de Reflexió i Recerca: Psicomotricitat i Escola. Els espais com a tema de debat. Per docents. Inscripcions fins el 19 de febrer. Facultat de lletres UAB. Més informació aquí.
  • APAC ELT Convention 2018. Per reflexionar sobre enfocaments tradicionals a l’ensenyament i aprenentatge de llengües i construir nous camins. Per a docents. Inscripcions fins el 31 de gener. Campus Ciutadella.
  • XII Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques. Lloc de trobada del professorat de clàssiques i un espai d’intercanvi de projectes, de comunicació d’experiències didàctiques i de presentació de recursos per a l’aula. Inscripcions fins l’1 de març. Jaciment d’Empúries. Empúries. Més informació aquí.
  • XIII Fira-Concurs Experimenta 2018.  Pretén convertir als estudiants d’Ensenyament Secundari (xiques i xics d’ESO, Batxillerat y Cicles Formatius GM) en protagonistes actius i creatius i en divulgadors de la ciència. Inscripcions fins el 4 de febrer. Museu de les Ciències Príncep Felipe de València. Més informació aquí.
  • XV Jornades Internacionals de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials. Per fer difusió de la tasca investigadora, un punt de trobada entre la teoría i la pràctica, d’interrelació entre el professorat de les diferents etapes educatives: infantil, primària, secundària, batxillerat i universitat. Les Jornades esdevenen un espai per compartir les diferents experiències, sensacions, inquietuds i reflexions. Per docents. Inscripcions fins l’1 de febrer. Departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials – Bellaterra. Més informació aquí.
  • Jornada Famílies gitanes i educació escolar. Per compartir propostes sobre quins han de ser els models de participació escolar, tant de les famílies com de les entitats, per afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat del poble gitano. Inscripcions fins el 15 de febrer. Casal de Cultura de Sant Adrià – Sant Adrià del Besòs. Inscripcions amb XTEC aquí, sense XTEC aquí.
  • Exposició-demostració de maquetes d’invents al llarg de la història de la física.  Aquesta exposició va adreçada a alumnes de Batxillerat. Del 27 de febrer al 2 de març. Institut d’Estudis Catalans – Barcelona.
  • Jornades Dissabtes de llengües. Dues jornades dedicades als estudiants de Secundària i Batxillerat que vulguin endinsar-se en l’estudi de les aplicacions lingüístiques que exigeixen les formes de comunicació actuals. Inscripcions aquí. Del 10 de febrer al 10 de març. Edifici Roger de Llúria. UPF.
  • Trobada Canviar l’escola per canviar el món. Obrir un espai d’intercanvi d’experiències entre ONG i centres educatius, on reflexionar sobre els diferents rols en la transformació col·lectiva del territori. Oberta a tothom. Inscripcions fins el 31 de gener. Associació de Mestres Rosa Sensat – Barcelona. Més informació aquí.
  • Jornada d’intercanvi d’experiències Els Acords Eduquen. Per contribuir a la difusió i comprensió entre els infants i adolescents del nostre país d’aquells acords que han tingut i tenen especial importància en el desenvolupament de la nostra societat, entenent-los així com un bon recurs educatiu. Inscripcions fins el 15 de febrer. Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL – Barcelona. Més informació aquí.
  •  X Jornades de l’Associació Catalana de GeoGebra. ACG. Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Inscripcions aquí fins l’11 de febrer.

 

CONCURSOS

  • Robocat18 – Entorn comú on compartir idees amb les persones que tenen inquietuds sobre la robòtica. Primària i Secundària. Inscripcions fins el 28/2. Vilablareix. Més informació aquí.
  • XXVIII Premi Joan Profitós. Per estimular la reflexió sobre aquelles accions pedagògiques que malden per desenvolupar íntegrament la persona. Oberta a tothom. Termini de presentació d’obres fins el 15 de febrer. Fundació Joan Profitós. Barcelona. Més informació aquí.
  • XV Premis el CAC a l’escola. Per fomentar la competència en comunicació audiovisual als centres escolars. Infantil, primària, ESO, FP i Secundària postobligatòria. Fins el 19 de març de 2018. CAC. Barcelona. Més informació aquí
  • Concurs FIC-CAT 2018. Festival Internacional de Cinema en Català. Oberta a tothom. Termini d’inscripció i recepció de produccions fins el 25 de març del 2018. Hotel d’entitats. Roda de Berà. Més informació aquí.
  • 5è premi FilCat.UB. Per promoure els treballs de recerca de batxillerat sobre qualsevol aspecte de la llengua i la literatura catalanes. Per estudiants de segon curs de batxillerat de tots els centres educatius de les terres de llengua catalana. Presentació de treballs fins el 9 d’abril. Edifici Josep Carner UB. Barcelona. Més informació aquí.
  • 19è Concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM. Alumnes del cicle superior de primària. ESO, batxillerat, cicles formatius, docents i PAS. Facultat de Matemàtiques i estadística de la UPC. Barcelona. Més informació aquí.
  • VII Concurs Escolar Saló del Còmic. Cicle mità i cicle superior de primària i ESO. Inscripcions fins el 31 de gener. Departament d’Ensenyament. Barcelona. Més informació aquí.
  • II Concurs Escolar de Disseny de videojocs Científics.  promoure la creativitat, el treball multidisciplinar, per projectes i en equip, així com fomentar el coneixement de la ciència i els científics mitjançant el disseny d’un videojoc inèdit basat en un personatge d’àmbit català que hagi destacat en algun camp de la ciència, la medicina, la tecnologia o àrees afins. Per alumnes de 5è de primària. Inscripcions fins el 16 de febrer. Secretaria d’Universitats i Recerca – Barcelona. Més informació aquí.
  • Fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física. Permetrà escollir la vintena d’estudiants de batxillerat que formaran la delegació catalana que participarà en la fase espanyola, d’on sortiran els participants en les Olimpíades Internacional i Iberoamericana. Per estudiants de batxillerat. Inscripcions fins l’1 de febrer. Institut d’estudis catalans. Més informació aquí.
  • Projecte Beepath a les escoles. És un projecte de mobilitat dins de l’ámbit de la ciència ciutadana que s’ofereix a les escoles de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.
    Proposa una activitat de mobilitat i geolocalització vinculada a les matèries STEM, focalitzada en la participació dels alumnes en totes les etapes del mètode científic, realitzant una recerca real, emprant eines tecnològiques i matemàtiques, i possibilitant un impacte social. Inscripcions fins el 9 de febrer aquí. Open Systems UB – Barcelona.