Hip-hop per la Pau!

En marxa la setena edició del concurs #HipHopPau🎤!

Ja està oberta una nova convocatòria del Concurs de Hip-hop per la Pau, que enguany arriba a la setena edició i que s’adreça a joves de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre a pau, la noviolència i els drets humans a través del rap.

El concurs té dues modalitats i anima els i les joves a composar una peça musical amb versos de creació pròpia. La temàtica, basada en una mirada crítica envers les violències, pot ser molt àmplia. En anteriors edicions, per exemple, hem rebut lletres centrades en la denúncia de l’assetjament escolar, la violència de gènere o el racisme.

La convocatòria d’aquesta setena edició estarà oberta fins al 30 de gener de 2023, celebració del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), a través del portal de Tràmits.

Si voleu inspiració, al canal de YouTube de l’ICIP podeu veure els vídeos guanyadors de les anteriors edicions.

Consulta les bases del Concurs #HipHopPau

A qui va dirigit el Concurs?

S’adreça a noies i nois de Catalunya de 12 a 25 anys que vulguin reflexionar sobre la pau i la noviolència a través del rap.

De què han de parlar les lletres?

La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats, la reivindicació de les diferències, la convivència o el paper dels joves en la construcció de pau.

Com s’hi pot participar?

El concurs té dues modalitats:

  • Modalitat 1: adreçada a estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya.
  • Modalitat 2: adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.

Per participar-hi cal formar un grup d’un mínim de tres persones, composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer-ne una gravació en vídeo.

El Concurs de Hip-hop per la Pau és una iniciativa de l’ICIP i compta amb el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Participa-hi!