Seminari TAC: expressió i comunicació en entorns digitals

Abans de les vacances de Nadal vam fer el segon seminari TAC del curs, i d’acord amb el que vam acordar en la primera sessió, primer vam revisar les propostes que ens arriben de l’Àrea TAC i després vam fer una pràctica relacionada amb la programació i la robòtica. El resum de la sessió és el següent:

1. Propostes per treballar l’expressió i la comunicació en entorns digitals

En l’entorn digital és important treballar l’expressió d’una forma oberta i multiformat, ens comuniquem a través dels textos escrits, però també amb imatges, enregistraments i recursos combinats. A més els entorns digitals aporten l’hiperenllaç, l’organització no lineal del continguts, el joc com element constructiu… En aquest sessió vam comentar una sèrie de recursos digitals per treballar l’expressió digital amb l’alumnat, aquest és el mapa d’eines digitals que se’ns proposa

En la sessió TAC vam comentar alguns d’aquest recursos i ens vam centrar concretament en dos:

a) Thinglink, sobreposant informació en capes

Thinklink, ens permet sobreposar damunt d’una imatge més informació, que en format de text, d’enllaç, de vídeo, d’enregistrament d’àudio o d’enllaç ens permet organitzar la informació en capes. És una bona eina per a presentar el resultat d’un treball. aquí hi tens un exemple, en el qual s’ha inclòs una capa d’informació diversa a “El naixement de Venus” de Botticelli.

b) Newspaper Generator, un diari molt diari

Més senzilla impossible. Amb Newspaper Generator, omplint un formulari ben simple, s’aconsegueix formatar els textos com si fossin notícies d’un diari dels més clàssics. Per què ens va agradar tant? Per la seva senzillesa en l’ús.

Llengua i expressió en una societat digital

Són molts més els recursos que tenim per treballar l’expressió i la comunicació en suport digital, teniu un recull de totes les eines que s’han seleccionat per aquest seminari TAC a Pinterest, a l’àlbum Llengua i expressió en una societat digital.