Proves Cangur 2018

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, havia estat adreçada inicialment als cursos finals d’ESO i al Batxillerat, però ja en els darrers cursos es van incorporar els de 5è i 6è de primària i els primeres d’ESO. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya podem dir que a la darrera edició van participar 102 324 alumnes, 26 969 des quals van ser de primària.

La prova té format de concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur, així com la prova realitzada el curs passat.

La participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Els centres podran realitzar la inscripció a la prova des d’un formulari accessible des del web del cangur http://www.cangur.org. Al mateix web s’hi troben instruccions més precises sobre el procés d’inscripció així com sobre les característiques i el funcionament de la prova. El terminis d’inscripció, per a tots els nivells, és del 21 de novembre al 17 de gener de 2018.