Poesia a l’aula

Us donem la benvinguda a Poesia a l’aula, una pàgina web  complement de la maleta  de poesia,  dirigida a l’alumnat d’infantil i primària perquè coneguin aquest art del llenguatge que expressa els pensaments en paraules. A través de la poesia comuniquem emocions, sentiments, una idea i tot allò que vulguem, perquè ser poeta vol dir exactament això: donar un valor propi i universal a les nostres idees.

Quan escrivim poesia l’expressem en forma de vers, que vol dir, unir un grup de paraules, amb un ritme, donant musicalitat, per fer-les encara més boniques del que són, i que ajuntades de la manera que ho fem, sonen millor que quan utilitzem els mateixos mots per comunicar-nos normalment.

A la maleta pedagògica trobareu molts llibres de poemes de diferents autores i autors, de poesia catalana i poesia castellana: Joana Raspall, Lola Casas, Miquel Martí i Pol, Miquel Desclot, Ricard Bonmatí, Gloria Fuertes, Rafael Alberti, Federico García Lorca, Juan Ramón Jiménez, Rafael Calatayud i Juan Kruz. Alguns van viure fa molt temps, però la seva poesia es manté, d’alguna manera segueixen amb nosaltres, i a través de la seva poesia expressen moltes vegades pensaments i idees que nosaltres també sentim i pensem, i això encara ens fa apropar més a elles i a ells i que no estem sols. Sempre ens poden acompanyar.