5 de maig: Dia Mundial de la Higiene de Mans

Rentar‐se les mans és un procediment senzill i econòmic, però, a més, és el procediment bàsic més important per a afavorir la higiene general i prevenir la transmissió d’infeccions. Per això l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans. 

Des de fa anys, coordinat pel Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els CAP de l’ICS a les Terres de l’Ebre, amb el suport dels Centres de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació i el Programa salut i escola del Departament de Salut s’organitza un concurs de dibuix juntament amb uns tallers interactius adreçats als alumnes de primer de primària que enguany hem hagut de suspendre a causa la situació de pandèmia per la COVID-19. 

Però, precisament ara, com tots sabem, la primera mesura que ens recomanen per a prevenir la malaltia és la higiene de mans i té més sentit que mai unir-nos a la celebració d’aquest dia Mundial, encara que sigui de manera diferent de la dels altres anys. 

Per això invitem els infants i les famílies a fer alguna activitat relacionada amb la higiene de mans com dibuixos, filmacions de vídeo rentant-se les mans o altres idees que es poden publicar a la xarxa amb els hastags: #SafeHands #COVID19 i #icsebre 

Estem segurs que a molts us agradarà participar en la difusió d’aquesta mesura universal.

Document de la tècnica d’higiene de mans amb sabó.

Document de la tècnica d’higiene de mans amb solució hidroalcohòlica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>