Arrenca la Marató 2022

Podeu demanar les sessions a través d’aquest enllaç

La Marató 2022, per la salut cardiovascular

Un dels objectius de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio és conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa. Per aconseguir-ho, la Fundació desplega una intensa campanya de divulgació que, cada any, arriba a més de 200.000 joves.

Entre el 17 d’octubre i el 18 de desembre, al voltant de 400 professionals de la salut faran unes 5.000 sessions divulgatives en format presencial – si l’estat de la pandèmia per Covid ho permet – per acostar els joves a la realitat mèdica i humana de la salut cardiovascular i despertar el seu esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies. Les sessions de divulgació estan adreçades, principalment, a centres educatius de secundària, de batxillerat i cicles formatius, així com a altres entitats socials, educatives i culturals de tot Catalunya.

La Fundació La Marató de TV3 organitza aquesta campanya amb la col·laboració del Departament d’Educació a través dels seus centres de recursos pedagògics.

L’element central de les sessions divulgatives és aquest vídeo que explica, de manera molt directa i colpidora, com les malalties cardiovasculars poden afectar qualsevol persona, jove o gran, i que arriben sense avisar. Hi intervenen els actors Marta MarcoAlbert RibaltaIvan Luengo Nesa Vidaurrazaga, acompanyats per la neuròloga Natàlia Pérez de la Ossa i la cardiòloga Fina Mauri. La nota musical final l’hi posa Doctor Prats amb el seu tema “A poc a poc”.

CONCURS “PINTA LA MARATÓ”

Els joves que han rebut una sessió divulgativa tindran l’oportunitat de participar en el concurs “Pinta La Marató” tot fent un exercici de reflexió i expressió artística al voltant de conceptes relacionats amb la salut cardiovascular. El premi per a la classe autora del cartell guanyador i dels finalistes serà un cap de setmana en un dels albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya, a càrrec del Departament de Drets Socials.

Cartell guanyador de l’any 2021, realitzat per l’Institut Apel.les Mestres de L’Hospitalet de Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>