Si comences a entrenar el teu cervell, pots veure efectes gairebé immediats

L’investigador en genètica publica ‘Educa el teu cervell’, un llibre on explica com canvia aquest òrgan i quins mecanismes tenim al nostre abast per contribuir al seu desenvolupament i evolució

El cervell és un òrgan mal·leable i, a més, el podem entrenar en un sentit determinat per tenir una vida més plena. Sembla un eslògan propi de l’autoajuda, però exercitar el cervell per canviar de mentalitat –com treballem els músculs per millorar la nostra forma física– és el que proposa el biòleg David Bueno (Barcelona, 1965).

El doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona acaba de publicar Educa el teu cervell (Rosa dels Vents) un volum on explica com canvia aquest òrgan, quins mecanismes tenim al nostre abast, i quina part del seu desenvolupament i evolució està al nostre abast. Bueno, fundador i CEO de la càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st, que també ha estat investigador a la Universitat d’Oxford, ens explica com optimitzar el nostre creixement mental.

“Entrenar el cervell consisteix a anar repetint accions i pensaments que l’òrgan va integrant fins que els fa automàticament”

La ment i el cervell canvien amb el temps i podem influir-hi, els podem educar. És així?

És fonamental tenir-ho present per empoderar-nos sobre la capacitat que tenim sobre nosaltres mateixos. El cervell és un òrgan plàstic, mal·leable, que està canviant constantment. Tot el que aprenem, les experiències que vivim, que mereixen ser recordades, van quedant emmagatzemades al nostre cervell en connexions entre les neurones. També els estats emocionals queden al nostre cervell, que canvia cada dia. És educar-nos a nosaltres mateixos, a través dels nostres pensaments, de com conscientment ens relacionem amb altres persones. Decidim, doncs, com volem canviar el nostre cervell pensant en el nostre benestar.

Com s’entrena el cervell?

Podem educar el nostre cervell en el sentit ampli, adquirint coneixements nous, però també adquirint habilitats, aptituds, talents, millorant els que ja tenim en qualsevol aspecte, no només professional, també social, familiar, etc. Tot això ho podem anar canviant una mica al nostre gust.

Per continuar llegint, clica aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>