27a Setmana de la Ciència

Setmana de la ciència!

De l’11 al 20 de novembre

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom! Aquí us deixem un enllaç al programa d’activitats.

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per a l’edició d’enguany proposem com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país. En paral·lel, l’SC fomentarà la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés de recerca científica.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC22 són:

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

 

MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL

En el marc de la 27a Setmana de la Ciència el Museu Etnogràfic de Ripoll ha programat:

  • 11 de novembre, a les 19 h. INSTRUMENTS MUSICALS I GEOMETRIES SAGRADES A LA PORTALADA DE RIPOLL. La geometria i les matemàtiques constitueixen l’estructura que dóna forma a la bellesa des de l’antiga Grècia. La Portalada de Ripoll i els seus instruments manifesten les proporcions sagrades. A càrrec d’Antoni Madueño.
  • 19 de novembre, de 16 h a 18 h. ORIGAMIS EN ACCIÓ. Taller de papiroflèxia familiar, en el qual es vincula l’origami aplicat a la ciència. Consistirà en un menú d’origami de figures que es mouen (acció-reacció), podent així comprovar els diferents mecanismes d’acció. A càrrec de Vidalfont.

Més informació aquí.