Dos premis per a projectes de l’Escola Vedruna amb la col·laboració del Museu Etnogràfic

Dos projectes interdisciplinaris de l’Escola Vedruna de Ripoll, que s’han realitzat conjuntament amb el Museu Etnogràfic de la vila, han estat premiats enguany. Es tracta, per una banda, del projecte Emociona’t, i de l’altra, d’El Museu al Carrer.
El projecte Emociona’t mostra les emocions dels alumnes viscudes durant el… Llegeix més»

“L’univers divers” Llibre solidari de contes infantils sobre les malalties minoritàries

“L’univers divers” és el primer llibre editat per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) per visibilitzar, conscienciar i canviar la mirada davant del món de les malalties minoritàries.
L’autora de l’obra és mestra i logopeda de Tàrrega, Alba Bellart Castellví.
Bellart és… Llegeix més»

#mSchoolsEdChange

Del 5 al 9 de juliol, mSchools et convida al cicle de sessions virtuals #mSchoolsEdChange, una setmana de diàlegs en què referents nacionals i internacionals del sector educatiu exploraran com liderar la transformació digital de l’educació.
Sonia Livingstone, professora a la London School of Economics, Liliana Arroyo, investigadora a ESADE, Cristóbal Cobo,… Llegeix més»

Orientacions per a la coordinació digital de centre

La transformació digital s’ha accelerat en els darrers cursos i ha generat un increment de les tasques relacionades amb les coordinacions digitals. L’assoliment de la competència digital de l’alumnat ha de ser l’objectiu fonamental d’aquesta transformació digital i educativa. El seu caràcter transversal implica una… Llegeix més»

TALLERS DE LA LLANA

L’Eulàlia, de @eltalleretdelclot, i en Miquel, el pastor de Grats, han realitzat tallers amb la llana que s’obté d’esquilar els xais a diferents centres del Ripollès.
En aquests tallers s’expliquen les característiques de la llana i com treballar-la per obtenir diferents elements artesanals que permeten desenvolupar… Llegeix més»

Formació Transtorns conducta alimentària

Us informem de les activitats formatives Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció de l’anorèxia i la bulímia des del centre educatiu que s’oferiran la primera quinzena del mes de juliol en col·laboració amb l’associació contra l’anorèxia i la bulímia (ACAB).
Aquesta formació pretén proporcionar informació i eines als orientadors i orientadores de centres de secundària i FP… Llegeix més»

MSchools Student Awards 2021

Comença el compte enrere! En menys d’una setmana, s’inaugura el nou espai firal virtual que acollirà la 8a edició dels #mSchoolsStudentAwards. Del 7 al 17 de juny, més de 55 projectes finalistes de centres educatius d’arreu de Catalunya s’exposaran en una plataforma online que romandrà oberta a tota… Llegeix més»

Inspiraciència

Inspiraciència és un concurs de relats d’inspiració científica. Enguany se celebra l’XI edició. Organitza CSIC. Com a novetat, s’introdueix el premi especial “De ciències i de lletres”, al qual podrà optar el professorat que hagi promogut la participació de seu alumnat amb com a mínim… Llegeix més»