Fòrum Virtual d’Escoles Verdes CULTIVANT LA BIODIVERSITAT

Convocat el Fòrum Virtual d’Escoles Verdes d’educació primària de la demarcació de Lleida per al proper 12 de maig amb el lema Cultivant la biodiversitat.

INFORMACIÓ GENERAL I INSCRIPCIÓ

  • DATA del fòrum amb alumnes: 12 de maig del 2021. Si aquesta data no us va bé i voldríeu assistir al fòrum del dia 25, sisplau escriviu o truqueu a l’assessoria.
  • HORARI del fòrum amb alumnes: 9.00-12.30h (alumnes i mestres).
  • DATA i HORARI de l’espai mestres: la data de l’espai mestres serà el mateix dia del fòrum amb alumnes o el dia següent, de 17.30-19h. La decidirem en funció de l’opció que triï la majoria al formulari d’inscripció.
  • FORMAT: Virtual, amb la plataforma zoom. Rebreu l’enllaç uns dies abans del fòrum.
  • QUI POT PARTICIPAR: Preferentment l’alumnat de CS, tot i que si ho veieu oportú, també poden participar els alumnes de CM. En ser en format virtual podeu participar fins i tot una aula sencera amb un únic ordinador i una pantalla gran. Vosaltres decidiu!
  • INSCRIPCIONS: Us podeu inscriure fins el dimecres 5 de maig. Cliqueu AQUÍ per accedir al formulari d’inscripció.

 

ORGANITZACIÓ DEL FÒRUM

El fòrum s’organitza en tres parts:

1)      PREPARACIÓ DEL FÒRUM

La preparació del fòrum consta de 2 tasques:

–       Treball previ del dossier de l’alumnat: el podeu descarregar en format pdf o en format word (enllaç de més avall). És un dossier de treball que està pensat per fer en grups de 4 alumnes, però vosaltres ho podeu organitzar com vulgueu. El treball està dividit en 4 blocs (problemes ambientals, origen dels aliments i model agroalimentari, l’hort de l’escola i el pati de l’escola). Al dossier trobareu una explicació més detallada de com el podeu treballar i com us podeu organitzar.

–       Preparar 1 pregunta per fer al ponent: el fòrum començarà amb una ponència sobre agroecologia i biodiversitat. La idea és que un cop fet el treball previ, cada centre redacti una pregunta relacionada amb el que s’ha après o sobre alguna qüestió en la que es vulgui aprofundir… i que hi pugui haver una mica de diàleg entre el ponent i l’alumnat per tal que sigui més amè. Per tant, el dia del fòrum heu de tenir la pregunta preparada i escollir quin alumne la farà. 

2)      FÒRUM amb alumnes i mestres

Us avancem com serà el Fòrum i adjuntem el programa detallat:

–       Benvinguda (tindrem uns minuts per connectar-nos i comprovar que la càmera i els micros funcionen correctament).

–       Ponència + preguntes al ponent.

–       Treball col·laboratiu: cada grup d’alumnes o aula treballarà amb els seus companys de centre (directament, sense ordinadors pel mig). A partir del treball previ realitzat pels alumnes, elaborarem conclusions i farem propostes d’acció per preservar la biodiversitat. Durant aquesta estona podreu fer una pausa per esmorzar, però seguireu connectats al fòrum perquè així estarem tothom. Posteriorment, amb aquestes conclusions i propostes l’assessoria crearà un genially i us en farem retorn.

–       Posada en comú de les conclusions i propostes d’acció i tancament del fòrum.

3)      ESPAI MESTRES posterior al fòrum amb els alumnes

Les assessores i els mestres que han participat en el fòrum d’alumnes ens trobarem per la tarda de 17.30-19h, el mateix dia o l’endemà, segons l’opció que hagi triat la majoria al formulari d’inscripció.

Farem intercanvi d’experiències i de bones pràctiques entorn la temàtica del fòrum i elaborarem una mica les conclusions dels alumnes per veure quines accions podem fer a l’escola per preservar la biodiversitat.

DOCUMENTACIÓ DEL FÒRUM

En aquest enllaç us podreu descarregar el dossier de treball dels alumnes i una píndola formativa sobre el sistema agroalimentari. És una píndola molt interessant que us pot ajudar molt per a explicar als alumnes el perquè d’aquest fòrum (la pèrdua de biodiversitat i l’impacte del nostre model agroalimentari), acompanyar el seu treball i aprofundir tant com vulgueu. Veureu que en aquesta píndola hi ha: petjada ecològica de l’alimentació, agricultura industrial vs. Agroecologia, la biodiversitat alimenta el món, peix, carn, les nostres accions.

Una setmana abans del fòrum rebreu la informació i el material necessari per fer la vostra part del treball col·laboratiu que farem amb els alumnes el dia del fòrum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>