De nenes a científiques

La Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de Barcelona, ha preparat una proposta didàctica per celebrar l’11F, Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, amb tot l’alumant d’educació primària.

Han elaborat el vídeo, que porta per nom De nenes a científiques, amb l’objectiu de reflexionar conjuntament amb l’alumnat a l’entorn de la manca de visibilitat de les dones en el món de la recerca… Com podríem fer que hi hagués tantes dones com homes fent recerca? Se us acut alguna solució? Ens voleu fer un cop de mà per arreglar-ho?

Comencem!

  • Feu una ullada al vídeo amb el vostre alumnat (dossier de l’activitat).
  • Ara toca treballar a l’aula! Us proposem que debateu a classe sobre la situació de les dones en el mon de la ciència i la recerca, intenteu pensar com es podria fer que hi haguessin més nenes interessades en ciència. Amb les vostres conclusions, elaboreu un text, un dibuix, un àudio, una pel·lícula, el que més us agradi!
  • En darrer lloc, us demanem que ens feu arribar la vostra proposta omplint el formulari.
  • El termini per enviar les vostres propostes s’acaba el 17 de febrer.

Tots els missatges que els arribin  rebran un vídeo d’agraïment i la resposta d’una científica. Entre totes les idees, en triaran una que formarà part de l’eslògan de les accions de l’11 de febrer de la Universitat per a l’any 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>