El racó de l’ornitòleg

El racó de l'ornitòleg

Hola a tothom!

Arran del cens d’orenetes que vam tenir el plaer de participar … ens hem començat a animar per conèixer de prop els ocells que ens envolten … així que hem pensat en fer un racó al jardí del CdA que fomenti l’observació d’aquests veïns tant especials.

De manera que a partir d’ara aneu-vos-hi fixant … ja que amb un parell de menjadores i un parell de caixes niu volem inaugurar el racó de l’ornitòleg!

I què hi pensem trobar?

menjadora cacauets

Doncs de moment les menjadores són a base de cacauets, un aliment que els agrada molt a tot tipus de mallerengues (petita, carbonera, emplomallada i blava) ja que tenen facilitat per penjar-se de la reixa on es troben els cacauets i anar-los picotejant. Ens hem informat, però, i resulta que és un aliment molt energètic potser més adient pels mesos freds de l’hivern.

Estem pendents de fabricar una menjadora amb diferents tipus de gra per atraure diferents espècies d’ocells: caderneres, verderoles, pardals, pinsans, … Mica en mica, no?

caixa niu per mallerengues

I les caixes niu? Doncs la caixa de fusta és típicament ocupada per mallerengues, i en canvi la que és de fang i que per cert ha estat molt “tunejada” pel nostre company Lluís, és per a que sigui ocupada per oreneta cuablanca. Tot i així, l’Anna Dalmau, responsable del projecte orenetes, va explicar durant la presentació que va fer a l’escola La Closa d’Esterri que difícilment ocupaven els nius artificials. Haurem d’esperar tenir molta sort per a que hi entrin! Per cert! Els nius ens els han proporcionat els nostres companys de Planes de Son, així que els hi donem les gràcies!

caixa niu per oreneta cuablanca

Queda oficialment  inaugurat el nostre racó de l’ornitòleg! Ja anirem informant quan tinguem alguna novetat.

Equip de professors del CdA Valls d’Àneu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>