Uns boletaires molt motivats!

El dijous 17 de desembre de 2020 ens han acompanyat els alumnes de 6è de primària de  l’Escola Matilde Orduña d’Esplugues de Llobregat  a fer una descoberta dels bolets que es troben a les vessants de la riera de Vallvidrera, molt a prop del Camp d’Aprenentatge de Can Santoi.

Després d’una breu introducció per conèixer els fongs i les seves característiques principals, hem agafat els cistells per grups i els fulls de recol·lecció de científics i hem fet una excursió pels vessants de la riera.

Tot i que ja ens trobem al final de la temporada de bolets, tots els alumnes han sigut molt bons boletaires i n’han trobat una bona pila!

Hem pogut observar bolets que viuen a sobre dels troncs, bolets que han crescut solitaris al terra, sobre les fulles , sobre femtes… tot mirant a la vora de camins, a l’alzinar i al bosc de ribera. Hem sigut molt creatius posant noms als bolets!

Al tornar,  hem pogut veure els bolets que han trobat els companys d’altres grups, i hem pogut identificar molts tipus de bolets diferents!. També ha sigut molt curiós poder observar l’himeni amb les lupes binoculars i les espores amb el microscopi.  Hem fet un dibuix del que hem observat i hem consultat alguns llibres per identificar alguns bolets dels que hem trobat, tot mirant la seva forma i si eren comestibles o no.

Hem passat un dia d’allò més intens i divertit! Us esperem per la propera boletaires!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>