Un bosc sensacional

Els dies 7 i 8 d’octubre els alumnes de 3er de l’Escola Salvador Espriu de Sant Feliu de Llobregat s’han desplaçat fins la Rierada per conèixer el bosc que hi viu i que caracteritza l’ecosistema mediterrani.

En arribar al CdA han posat en comú totes les idees sobre el que creien que trobarien al bosc i ho han dibuixat a la pissarra entre tots.

Després s’han apropat al bosc i han dibuixat un “Quercus” majestuós amb molts anys de vida. En acabar el dibuix, s’han dividit en dos grups per fer una gimcana amb tres activitats:

– En la primera activitat han agafat mesures del perímetre del tronc i de l’alçada de l’arbre i han observat detingudament com eren els seus fruits i les seves fulles. A més a més, han fet un calc de la seva escorça. Amb tota la informació han descobert que es tractava d’una alzina.

– En la segona activitat, s’han tapat els ulls amb uns antifaços i han entrat al mig del bosc per emfatitzar tots els sentits. També han fet servir la brúixola per saber si es trobaven en el vessant de solell o el d’obaga de la riera de Vallvidrera.

– En la tercera activitat han analitzat les 6 plantes més característiques per esbrinar que el bosc es tractava d’un alzinar.

És molt bonic aprendre rodejats de natura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>