Quina bona energia ens dona el Sol

Dijous 14 de gener el grup La Mola de 3r de l’Escola La Sínia de Molins de Rei ha realitzat l’activitat El nostre amic el Sol per aprendre diferents maneres d’aprofitar l’energia solar.

Han començat compartint les seves idees sobre les diferents radiacions que emet el Sol i amb quines d’aquestes anaven a treballar. També han comentat les activitats prèvies que han fet durant el Nadal. Llavors s’han dividit en grups per realitzar en diferents torns dos dels següents tallers:

Un taller d’escalfar aigua on han conegut l’aprofitament de l’energia tèrmica del Sol i han muntat tres col·lectors solars amb diferents dissenys experimentals. Han comprovat quin disseny  funcionava millor mesurant l’augment de temperatura aconseguit.

En un altre taller han aprofitat la calor del Sol fer funcionar una cuina solar parabòlica. Han aprés a orientar la cuina  per tal d’aprofitar tots els raigs solars i alhora han pres dades de l’augment de temperatura. La concentració de calor que aconsegueix la parabòlica sumat al color negre de l’olla els ha permès menjar unes delicioses pomes per postres.

Finalment tots els grups han fet el taller fotovoltaic on han esbrinat com aprofitar l’energia lluminosa del Sol per generar electricitat i han fet un senzill muntatge per fer funcionar un petit ventilador.

Per finalitzar tots els grups s’han explicat les experiències i funcionament del tercer taller.

Han treballat molt bé i han pogut comprovar que el Sol ens dona molta energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>