Fent geologia urbana per Manresa.

Els equips docents dels CdA’s del Bages i de Can Santoi han participat en un itinerari de roques urbanes per Manresa organitzat per Josep Biosca, col·laborador-conservador del Museu de Geologia de Manresa.

L’itinerari consta de 20 parades que permeten observar diferents exemples dels 3 tipus de roques: sedimentàries, ígnies i metamòrfiques.

En cada parada cal fixar-se en algun element arquitectònic i a partir de l’observació del color, textura i altres detalls s’identifica el tipus de roca. També es poden apreciar els diferents tipus d’acabats que han tingut els materials.

En aquest itinerari hem pogut examinat diversos exemples de roques sedimentàries com  gres, conglomerat, bretxa, calcàries fossilíferes i travertí . També es poden apreciar mostres de roques ignees com varietats de granits i gabre.  Pel que fa a les roques metamòrfiques hem observat pissarra, marbre, quarsita i també migmatita.

Volem agrair al Josep Biosca la seva col·laboració desinteressada i la gran passió que ens va transmetre per la geologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>