Petits científics investiguen la vegetació a Collserola

Dimarts 10 de novembre de 2020 ha sigut un dia molt emocionant. Ens han acompanyat els alumnes de 5è de primària de l’Escola Matilde Orduña d’Esplugues de Llobregat a fer una descoberta de les comunitats vegetals que es troben als vessants de la riera de Vallvidrera, molt a prop del Camp d’Aprenentatge de Can Santoi.

Després d’una introducció per conèixer algunes característiques de la zona i fer prediccions del que trobaríem, hem agafat les nostres motxilles de científics amb tot el material necessari i hem fet una petita excursió fins als vessants de la riera per estudiar les diferències entre el solell i l’obaga.

Al arribar, ens hem dividit en grups de treball i hem començat a fer mesures de les dades més rellevants. Hem aprés a fer servir 2 tipus de termòmetres diferents, el de sòl i el d’aire, així com el luxímetre i l’higròmetre que ens han permès tenir dades de la llum i la humitat de cada vessant. També hem comprovat amb les brúixoles l’orientació de cada vessant. Seguidament tots els grups hem calculat les mitjanes de totes les dades al nostre dossier d’activitats.

Abans de tornar hem fet una gimcana molt divertida per conèixer el nom i les característiques de les principals plantes que hem trobat a cada vessant.

De tornada hem posat totes les dades en comú i hem confirmat que havíem encertat totes les nostres prediccions!! Hem sigut molt bons científics!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>