Les roques sedimentàries de Pallejà

El dia 14 de novembre l l’alumnat de CTMA de batxillerat de l’Institut Ernest Lluch de Barcelona, van fer la sortida de geologia a Pallejà, per observar les roques sedimentaries del Triàsic inferior, d’una antiguitat de 248 milions d’anys.

Durant la sortida van recórrer 3 afloraments localitzats en un desnivell de 100 metres que mostren la successió estratigràfica sedimentaria del materials ordenada cronològicament.
A la base de la successió van identificar conglomerats vermells amb còdols de quarsita, seguidament van trobar un nivell de gresos vermells i finalment van arribar al nivell superior format per calcària i dolomia.
Van situar els tres afloraments a partir de les coordenades UTM obtingudes amb GPS. De cada aflorament van fer una descripció posant en pràctica diverses tècniques per conèixer la potencia, cabussament i composició mineralògica dels tres tipus de roques. També van observar les estructures sedimentàries presents. Amb aquestes dades van poder classificar les roques dels 3 afloraments.


A partir d’aquest treball de camp, van deduir el procés de formació i l’ambient sedimentari que va originar aquestes estructures litològiques. Finalment van arribar a la conclusió que la columna estratigràfica mostra que hi va haver una transgressió marina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>