La geologia que ens envolta

Els alumnes de CTMA de Batxillerat dels Instituts LLuís de Requesens de Molins de Rei i Fort Pius de Barcelona van realitzar dijous 21 de març de 2019  l’itinerari geològic de Santa Creu d’Olorda.

Hem començat el recorregut per la última parada. L’itinerari és un recorregut circular amb 6 parades on es posen de manifest fenomens geològics destacables. Els alumnes investiguen afloraments  de roques sedimentàries i posen en pràctica diferents tècniques de camp per interpretar processos d’erosió, sedimentació i deformació.

Han iniciat l’activitat visitant  “La masia de Can Farrés”, una antiga masia de calcàrea on es poden observar molts fòssils. Reprenent l’itinerari han deduït la formació d’aqüífers a la font de Can Farrés, el plec amb encavalcament, xaragalls en les argiles i han accedit a l’entrada de la cova d’or on es poden observar fenomens càrstics i fòssils del Paleozoic.

 

De tornada han fet unestudi del paisatge i han reconegut poblacions, el Delta del Llobregat, la serralada litoral i prelitoral

Han estat uns alumnes fantàstics i tot i l’entrebanc del començament han fet una bona feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>