Joves científics estudien les comunitats vegetals a Collserola

Els dies 2, 3, 7 i 9  d’octubre, els alumnes de 1er ESO de l’Institut Olorda de Sant Feliu de Llobregat han realitzat un estudi per saber quines són les comunitats vegetals que es troben als dos vessants de la riera de Vallvidrera.

Han començant plantejant hipòtesis del que trobarien:

       • Quines condicions ambientals caracteritzen cada vessant?
  • Quins trets presenten les plantes segons aquestes condicions?
  • Podem considerar, les dos comunitats diferents?

S’han distribuït en 6 grups i han agafat tot el material necessari pel treball de camp. La meitat dels grups han anat a un vessant i els altres, a l’altra. Una vegada a la zona d’estudi, han mesurat diverses dades ambientals com la temperatura ambient i del sòl, la humitat relativa, la intensitat de llum, la velocitat del vent i l’orientació del vessant. Després han fet un inventari de les 10 plantes més representatives omplint una fitxa descriptiva per cadascuna. Per acabar, han agafat mostres de fulles per assecar-les i saber la proporció d’aigua comparant el pes de les fulles humides i seques.

A l’última part, han posat totes les dades en comú ajudant-se dels recursos disponibles a la web del CdA per obtenir gràfics comparatius i un perfil de vegetació. Entre tots han contrastat les hipòtesis plantejades a l’inici demostrant tenir bona intuïció científica.

Els petits científics venen trepitjant fort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>