Itinerari al voltant de Santa Creu d’Olorda

222El dijous 18 de de febrer els alumnes de Batxillerat de l’assignatura de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de l’Institut Rafael Casanovas de Sant Boi de Llobregat van fer de conillets d’índies a l’estrenar aquest itinerari geològic amb nosaltres.
Van arribar ben puntuals a l’esplanada de la Santa Creu i des d’allà van començar la primera parada a la Pedrera dels Ocells on van observar i deduir la formació de les pissarres bituminoses amb l’ajuda dels panells informatius.
La segona parada la vam fer al Puig d’Olorda on hi havia una vista espectacular del Delta del Llobregat i de Montserrat. Van diferenciar la serralada Litoral de la Prelitoral i van analitzar el tipus de roca del cim,
La tercera parada la van realitzar a la Cova de l’Or, on només van entrar unes passes per poder observar els processos càrstics que es podien veure entre les escletxes.
477La quarta parada va ser a l’espectacular plec que ha deixat al descobert la perforació de la muntanya feta per la cimentera.
La cinquena parada va ser a la font de Can Farrès  i la sisena a la mateixa masia on van poder observar fòssils en les calcàrees del voltant.
Per acabar van tornar a l’esplanada des de la masia de Can Farrès i pel camí van poder veure un model torrencial en miniatura.

Esperem trobar-nos de nou el curs vinent!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>