Investiguem la riera de Vallvidrera

Els alumnes de 5é de l’Escola Estel de Molins de Rei han vingut dilluns 23 de setembre per realitzar l’activitat “La riera” i avaluar el seu estat de conservació.

Han començat aportant idees de com investigar l’ecosistema aquàtic. En petits grups de treball han revisat el material necessari i han caminat fins a la riera a la zona de Can Castellví.  Han començat fent  diverses mesures ambientals com temperatures d’aire i aigua, amplada, fondària, velocitat i qualitat de l’aigua. Posteriorment han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera. Finalment han recol·lectat invertebrats de la riera i els han examinat al laboratori amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport. Els han identificat i han esbrinat trets característics de cadascun d’ells.

A partir de totes les seves investigacions han pogut avaluar l’estat de conservació de la riera de Vallvidrera. Després en el camí de tornada cap a l’escola han alliberat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns investigadors molt treballadors!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>