La riera de Vallvidrera

 

Els alumnes de 6é de l’Escola Castell Ciuró  de Molins de Rei  han vingut els dies 24 i 25 de setembre  per realitzar l’activitat “La riera” i avaluar el seu estat de conservació.

Hem començat revisant les activitats prèvies que han fet a l’escola. Després han aportat idees de com investigar l’ecosistema aquàtic i han revisat el material necessari. S’han dividit en petits grups de treball i un cop a la riera han fet  mesures ambientals com temperatures,  amplada, fondària, velocitat i qualitat de l’aigua. Posteriorment han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera.

Finalment han recol·lectat invertebrats de la riera i els han examinat al laboratori amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport.

A partir de totes les seves investigacions han pogut avaluar l’estat de conservació de la riera de Vallvidrera. En el camí de tornada caminant cap a l’escola han alliberat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns investigadors molt treballadors!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>