Fem un viatge fins al Triàsic

Divendres 8 de març els alumnes de 1r de batxillerat de l’optativa de CTMA de l’Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts, han realitzat una sortida de geologia a Pallejà, per estudiar diferents afloraments de  roques sedimentaries del Triàsic.

S’han dividit en grups i amb el material de camp necessari han començat l’itinerari. L’activitat consta de 3 parades en els diferents afloraments, on s’han de realitzar una sèrie de proves (estructures sedimentàries, la granulometria dels materials, comprovar la duresa del mineral que trobem en la roca, reacció amb  HCl per confirmar si conté carbonat de calci ) per tal de identificar la roca que estem observant. També van observar diferents estructures sedimentàries i van calcular el cabussament dels estrats. Fent servir diverses tècniques matemàtiques van esbrinar l’alçada dels afloraments

Han comprovat que en el primer aflorament tenim conglomerats, en el següent gres  amb una petita alternança de argila, tots ells del Buntsandstein i finalment en l’aflorament superior trobem calcàries i dolomies del Muschelkalk.

Han elaborat la columna estratigràfica corresponent i amb totes les dades recollides han pogut interpretar l’origen de la seqüència, que correspon a una transgressió marina d’una plana al·luvial.

Han completat una feina magnífica aplicant  tècniques de camp relacionades amb la geologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>