“Els il·luminadors” enlluernen la riera de Vallvidrera

Dijous 8 d’abril la classe 6é A “Els il·luminadors” de l’Escola Madorell de Molins de Rei ha vingut a Can Santoi per investigar l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer el seu estat de conservació.

Han començat revisant les activitats prèvies i donant moltes idees de com investigar  la riera a fons. S’han organitzat en 4 grups de treball i  han revisat el material necessari per fer l’estudi. Quins grans investigadors/es rebria avui la riera de Vallvidrera!.

Després d’esmorzar s’han dirigit cap a la riera a la zona de Can Preciós. Han començat prenent mesures com la temperatura ambient i de l’aigua, l’amplada, la fondària i la velocitat. També han comprovat  la direcció del corrent i la qualitat de l’aigua. Després han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que trobem a la riera en aquest tram. I finalment ha arribat el moment més desitjat: l’hora de capturar invertebrats aquàtics. Amb els salabrets han sigut uns grans caçadors atrapant inclús un peix!

Després han portat tots els animals al laboratori i amb l’ajuda de lupes binoculars i fitxes de suport els han examinat detingudament  per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Han gaudit força descobrint els secrets i curiositats de tots els animals.

Amb tota la informació recollida han pogut avaluar l’estat de conservació en el que es troba la riera de Vallvidrera. Com tornaven de nou a l’escola caminant ells mateixos han tornat tots els animals de nou a la riera.

Han sigut uns científics fantàstics. Felicitats!!

2 comentaris

 1. Emilia

  Bona tarda,

  Alumnes i mestres vàrem gaudir moltíssim a la sortida.

  L’entorn privilegiat, el bon dia i les activitats didàctiques que ens van proposar l’Engràcia i en Miquel, que ens van descobrir la fauna i flora de la riera i ens van ajudar a prendre consciència de la necessitat de tenir cura de l’ecosistema de la zona, van fer que el temps ens passés volant.

  Moltes gràcies 🙂

  Una abraçada els nois i noies de sisè A.

 2. Mariajosé

  Ens ha agradat molt aquesta sortida. Hem après moltes coses. Ha estat un dia genial. Els monitors Excel.lents.
  Moltes gràcies per tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>