El Sol ens dona molta energia

Els passats 1 i 2 d’abril, les classes de tercer La Mola i Montcau  de l’Escola La Sínia de Molins de Rei, van realitzar l’activitat El nostre amic el Sol. Van poder conèixer i experimentar amb l’energia solar i les seves aplicacions i van cuinar unes pomes a la cuina solar parabòlica.

Han començat comentant les activitats prèvies que van fer l’escola i que els han permès diferenciar els tipus de radiacions que rebem del sol i altres fenomens relacionats amb la calor. Llavors s’han dividit en grups i en diferents torns han fet dos dels següents tallers.

Un taller on van conèixer l’aprofitament de l’energia tèrmica del sol i van realitzar el muntatge de tres col·lectors solars amb diferents dissenys experimentals. Van comprovar quin disseny  funcionava millor mesurant l’augment de la temperatura aconseguit.

En un altre taller van aprofitar la calor del sol fent funcionar una cuina solar. Van haver d’anar orientant la parabòlica de la cuina solar  per tal d’aprofitar tots els raigs solars i alhora anaven  prenent dades de la temperatura. Han cuinat unes pomes que han menjat com a postres.

Finalment tots els grups han esbrinat com aprofitar l’energia lluminosa del sol per generar electricitat i han fet un  muntatge per fer funcionar un petit ventilador. En acabar, tots els grups van posar les dades en comú i es van explicar les experiències i funcionament del tercer taller.

Han treballat molt bé i han demostrat ser uns grans científics!

 

1 comentari

  1. El Montcau

    Avui els nens i nenes del Montcau hem fet la valoració d’aquesta activitat.
    La sensació que tenim és de que hem après moltes coses noves gràcies a aquesta aventura.
    Gràcies Engràcia i Miquel!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>