Descobrim els orígens de la Colònia Güell

El 25 d’octubre l’Escola La Sinia de Molins de Rei s’ha desplaçat fins l’antiga Colònia Güell per realitzar un viatge al passat i conèixer el lloc on 100 anys enrere vivien els treballadors i les treballadores. S’han passejat pels carrers observant els edificis modernistes que caracteritzen La Colònia.

Després d’una breu introducció sobre com va sorgir La colònia i com va anar creixent, s’han dividit en grups petits per començar una gimcana en la que havien de recórrer  tota La Colònia, al mateix temps que anaven omplint un quadern d’activitats amb adhesius i informació sobre els edificis i les tasques de la gent que hi vivia.

En acabar la gimcana, s’han dirigit cap al centre d’interpretació per observar un audiovisual en el que la Laieta, una nena de 10 anys, explica com era el seu dia a dia a la colònia. A més a més, al centre, han apreciat la tècnica de construcció basada en l’arc catenari que l’Antoni Gaudí va fer servir per la cripta, així com els materials que va utilitzar i que en aquell moment ningú més utilitzava.

Com a última parada de la sortida, han visitat la cripta de la Colònia per admirar els diferents aspectes arquitectònics, simbòlics i decoratius, tant de l’exterior com de l’interior.

S’emporten una foto de grup per recordar aquest dia. Fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>