Projectes compartits

projectescompartits

Els projectes compartits són una modalitat dels CdAs i EdAs de llarga durada. En aquests projectes la coordinació entre els docents del camp d’aprenentatge i els dels centres educatius esdevé clau per portar-los a bon port. Requereixen d’una planificació acurada, que s’adapta a les necessitats de cada centre. En els projectes compartits els docents del Camp desenvolupen més d’una sessió amb els alumnes dels grups participants, però també és necessari que els mestres dels centres portin a terme activitats de preparació, aprofundiment i difusió dels continguts que s’hi treballen.

Els projectes compartits són un dels eixos de treball que ens marquem com a prioritaris al Camp d’Aprenentatge de l’Alt Berguedà. Ja fa alguns anys que desenvolupem diferents projectes conjuntament amb els centres educatius de la nostra comarca. Requereixen d’una bona coordinació entre els mestres dels centres i els docents del CdA. La majoria de projectes involucren més d’un centre a la vegada, per la qual cosa ofereixen la possibilitat d’intercanviar informació entre els alumnes de diferents pobles sobre l’avenç del projecte, i són una bona oportunitat per treballar aspectes relacionats amb les TAC a l’aula. Ofereixen activitats significatives i vivencials per relacionar-se amb l’entorn proper dels alumnes i donar-lo a conèixer a altres nois i noies o al públic en general.

Per sol·licitar la participació en aquests projectes, és necessari que us inscriviu, dins el termini del 15 al 31 de maig, a través de l’aplicatiu del Departament d’Ensenyament.

Actualment els projectes compartits que porta a terme el nostre Camp d’Aprenentatge són els següents:

Projecte “Coneix l’entorn del meu poble”

capsalerablocentorn2

Projecte adreçat als nois i noies de cicle superior de Primària de les escoles de la comarca del Berguedà, a través del qual els alumnes de les escoles participants realitzen un itinerari pels voltants del seu poble amb l’objectiu de donar a conèixer algun aspecte rellevant del seu municipi. Més informació…

Enllaç als blocs del projecte de cursos anteriors.

Projecte “Hugot: Rius i rieres del Berguedà”

sin-titulo-2

Projecte adreçat als alumns de cicle mitjà de les escoles del Berguedà. És un projecte al voltant de l’aigua on els nens i nenes han d’analitzar un tram d’algun riu o riera que tinguin a la vora de l’escola per tal de decidir quina és ala qualitat de l’aigua a partir de l’estudi dels macroinvertebrats d’aigua dolça. Més informació…

Enllaç als blocs del projecte de cursos anteriors.

Projecte “L’hort escolar. Propostes d’activitats complementàries”

Aquest projecte pretén incidir a través de propostes de caire pràctic, en continguts educatius relacionats amb la vida de les plantes de forma sempre respectuosa amb el medi. Algunes de les experiències tenen com a base les suggerides a “L’hort escolar ecològic” de la Montse Escutia.  Enllaç al projecte.

Projecte “Llobregat”

 

El Projecte Llobregat és un projecte compartit entre tres escoles i els tres Camps d’Aprenentatge de la conca del Llobregat per tal de conèixer, aprendre i valorar tota una sèrie d’aspectes a l’entorn del riu Llobregat. Enllaç al web del projecte.

Suport al “Projecte Educatiu d’Adopció de Monuments”

Aquest projecte, cuinat pel Camp d’Aprenentatge de la Noguera, s’ha anat escampant per la nostra geografia. Des del CdA de l’Alt Berguedà oferim col·laboració amb els centres propers que ho desitgin per realitzar el disseny i la posada en marxa d’aquest projecte als centres. Adreçat a alumnes de CS de Primària o primer cicle d’ESO. Més informació.

Projecte impacte ambiental: construcció d’un embassament

Dirigit a l’alumnat de batxillerat que fa estada al Camp d’Aprenentatge, també es podria adaptar a 2n cicle d’ESO. Es tracta de fer un estudi d’impacte ambiental davant  la construcció d’un hipotètic embassament al curs alt del riu Llobregat. Enllaç.

Propostes de centres

Si algun centre té pensat algun projecte a desenvolupar i necessita la nostra col·laboració, es pot posar en contacte amb nosaltres i valorarem la proposta conjuntament.