Full informatiu N. 1 Setembre 2021

S’acosta la tardor i amb ella la Setmana Bio a l’escola que tindrà lloc del 16 al 24 d’octubre de 2021.

La Setmana Bio a l’escola és una proposta que forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, amb els mateixos objectius de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica, concretament entre les persones de la comunitat educativa. Més informació

En el context de La Marató 2021, us informem que entre el 18 d’octubre i el 19 de desembre, professionals de la salut faran milers de sessions divulgatives, en format telemàtic, per acostar els joves a la realitat mèdica i humana de la salut mental i despertar el seu esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies.Dilluns dia 6 de setembre, s’obrirà el formulari d’inscripció de centres per a participar en la campanya La Marató 2021, dedicada a la Salut Mental. Més informació

Enguany la Fundació Kilian Jornet amb la finalitat de contribuir i impulsar l’educació dels més joves proposa als docents i estudiants dels centres de Catalunya realitzar tres accions durant aquest curs escolar (tardor- hivern- primavera). Aquestes van dirigides a docents i alumnat des d’infantil batxillerat i formació professional.

Us compartim la primera acció amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional de Protecció de la Natura el dia 18 d’octubre amb una acció esportiva apostant per la protecció de la natura i educació amb un repte alhora esportiu i de protecció de la natura.

Des de la Fundació els enviaran una inscripció i un cop feta, un dorsal, així com eines per fer la recollida de donatius (una eina on-line i una off-line, una guardiola) La inscripció i el repte es podran fer des de l’1 de setembre al 15 d’octubre.  Més informació   

Projectes educació 2021-2022          Projectes dia protecció natura

Nanoinventum és un projecte que té com a principal objectiu incorporar la ciència i la nanotecnologia en l’ensenyament primari. Mitjançant la creació d’un curs dissenyat específicament per a les escoles, s’aconsegueix que l’alumnat es familiaritzi amb el llenguatge científic i cultivi la seva passió per la nanotecnologia.

El projecte es desenvolupa dins de l’aula, i està recomanat per a estudiants de cicle superior i primer de l’ESO.  A  més, es forma al professorat i es busca vincular l’aprenentatge amb el currículum científic de les escoles.

El curs de Nanoinventum es divideix en quatre fases que s’implementen durant el transcurs d’un trimestre: formació, maletí experimental Nanoexplora, creació i avaluació de maquetes de Nanorobots i fira de presentació final. En totes elles s’apliquen les bases que sostenen aquest projecte: creativitat, innovació, educació, nanotecnologia, compromís, investigació i alumnat. Més informació

Sessió informativa de la ROBOCAT 2022

La sessió informativa de la ROBOCAT 2022 es celebrarà el dimecres 15 de setembre a les 18:30 hores. Confirma la teva participació a través del següent enllaç.

Us aconsellem assistir en aquesta reunió per a la resolució dels dubtes que pugueu tenir en relació amb el repte de la ROBOCAT 2022. La sessió s’enregistrarà i estarà disponible al canal de YouTube de la ROBOCAT.      Més informació

Aquest any escolar tornem a proposar l’ICFO Decide Game, una activitat en línia dinàmica e interactiva per apropar els alumnes el món de la recerca cientifica i -en particular – de l’ICFO i de la fotònica.

Al llarg de l’activitat, obtindran la informació essencial per discutir sobre la fotònica i la importància de la ciència i de la recerca a la nostra vida, descobrir projectes de ciència puntera que s’estan desenvolupant a l’ICFO, parlar amb els científics i científiques que hi treballen i prendre una decisió estratègica d’acord amb la resta del grup.

Pots reservar una sessió pel teu grup o classe o també descobrir ICFO al teu ritme descarregant-te els materials de l’ICFO Decide Game per poder-ho fer quan vulguis.

Més informació

En el següent enllaç trobareu part de les formacions programades. El període d’inscripció d’aquestes activitats comença el dia 13, finalitza el 26 de setembre i la consulta d’assignacions serà el 8 d’octubre. En aquestes formacions, els docents dels centres del Programa d’Innovació STEAMcat tenen prioritat.

Més informació

La Fundació Endesa, en el seu compromís amb l’emprenedoria tecnològica i la innovació educativa, impulsa la VII Edició de RetoTech_Fundacion_Endesa.

Aquesta nova edició està dirigida a centres d’Educació Primària i Secundària Obligatòria .

RetoTech_Fundacion_Endesa té com a objectiu formar professorat i alumnat en l’emprenedoria tecnològica, així com fomentar les vocacions STEM entre els més joves. El mes de juny de 2022 se celebraran els Festivals RetoTech_Fundació_Endesa, on els centres participants tindran l’oportunitat de presentar el seu projecte tecnològic (bases del projecte ). Apunteu-vos-hi!

Més informació.

 

L’entitat ENGINY-era, amb la col·laboració de la Fundació Caja de Ingenieros, obre convocatòria a 10 centres de primària (de 1r a 6è) per realitzar tallers relacionats amb les temàtiques STEAM, al llarg del primer trimestre del curs 2021-22 a escoles de Catalunya.

L’elecció dels centres es fa amb la col·laboració del Programa STEAMCat, de manera que la tria representi la diversitat segons zona geogràfica, tipologia d’alumnat, projecte educatiu, dimensió, … prioritzant sempre la situació de vulnerabilitat dels centres (territorial i social).
Cadascun un dels tallers està preparat per una durada de 50-60 minuts i estan pensats per a realitzar-se presencialment per a un grup classe o bé online per a un màxim de 2 grups classe, segons ubicació geogràfica i interessos de l’escola, tot adaptant-se al funcionament del centre.

L’últim dia per rebre propostes de participació serà el 27 de setembre, i les heu de fer arribar a través d’aquest formulari

Més informació.

La Fundació Endesa, en el seu compromís amb l’emprenedoria tecnològica i la innovació educativa, impulsa la VII Edició de RetoTech_Fundacion_Endesa.

Aquesta nova edició està dirigida a centres d’Educació Primària i Secundària Obligatòria .

RetoTech_Fundacion_Endesa té com a objectiu formar professorat i alumnat en l’emprenedoria tecnològica, així com fomentar les vocacions STEM entre els més joves. El mes de juny de 2022 se celebraran els Festivals RetoTech_Fundació_Endesa, on els centres participants tindran l’oportunitat de presentar el seu projecte tecnològic. Com s’indica en les bases del projecte publicades a la web, El centres compromesos en innovar a l’aula, interessats en la robòtica, el 3D i App Inventor que vulguin participar amb els seus alumnes en un gran festival tecnològic, poden formalitzar la seva inscripció des d’aquest enllaç: inscripcions RetoTech

Més informació.

Llums, càmera i acció: la ràdio escolar al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya!

Ja ho tenim a tocar, tot està gairebé a punt: els focus, els micros, l’escenari, i el que és més important, les persones! L’acte “De la ràdio escolar a la ràdio local” comptarà amb uns convidats molt especials: docents i exalumnes que van ser dels primers en fer ràdio a l’escola. Tota una experiència que va tenir lloc als anys vuitanta del segle XX a l’Escola Font Freda de Montcada i Reixac, però que avui aquells aprenentatges es tradueixen positivament de múltiples maneres al mateix municipi i a altres indrets del món. Voleu conèixer la seva història? Descobrireu part dels orígens de les emissores escolars de Catalunya.

Podeu acompanyar l’acte de manera presencial a la mateixa Fàbrica Roca Umbert de Granollers (amb inscripció prèvia al Mercat de l’Audiovisual de Catalunya) i de manera virtual a través d’aquest canal del directe de Youtube (si teniu dificultats en l’accés entreu al perfil del MAC i cerqueu l’acte).

Després de presentar Ràdios Escolars en Xarxa (REX) en l’anterior edició del MAC, aquesta vegada ens centrem en descobrir algunes experiències pioneres que vinculen l’escola i la ràdio amb la vida de petits i grans! Esperem que us agradi.

Més informació.

Des d’Audi Creativity Challenge convoquem de nou als joves a proposar idees que donin resposta al repte d’aquesta edició:

Com innovar a l’àmbit de la sostenibilitat per no comprometre el futur de la nostra societat i el nostre planeta?

És un projecte educatiu i social adreçat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, que té com a objectiu potenciar el valor de les idees creatives i fomentar actituds innovadores entre els més joves.

Es tracta d’una competició d’idees per equips que persegueix oferir solucions a reptes presents a la nostra societat i que en aquesta 7a edició es centra en plantejar solucions innovadores a l’àmbit de la sostenibilitat.

Més informació 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>