Un món normal

En un món normal no existirien ni les desigualtats, ni les discriminacions de cap mena, per cap raó, condició o circumstància. No obstant això, aproximadament la meitat de la població mundial no viu en un món normal. Som al segle XXI i les dones pateixen violències, invisibilització, precarietat, cosificació, hipersexualització, pressió estètica, etc. 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a l’eduCAC us hem preparat una proposta didàctica que vol visibilitzar la presència de la dona en l’espai públic, la discriminació que pateixen les periodistes pel fet de ser dones en l’exercici de la seva funció, i també ajudar als i les joves a reflexionar sobre quines coses són o no són normals a la ficció o a les xarxes socials.

Hem tingut l’oportunitat de conversar amb la periodista Sara González, impulsora del manifest “Ciberassetjament a les dones periodistes: una forma de violència creixent“. Amb ella hem parlat del que representa ser periodista en un món on encara hi ha homes que pensen que les dones ocupen un espai que no els hi correspon, entre molts altres temes de la professió. 

Aprofitem per recordar-vos que teniu a la vostra disposició l’itinerari de perspectiva de gènere de l’eduCAC

En el Consell de l’Audiovisual de Catalunya analitzem anualment la representació dels estereotips de gènere en la publicitat de joguines que s’emet per televisió durant la campanya de Nadal des de fa molts anys. Des del 2020, a més, també analitzem les característiques de la publicitat de joguines a xarxes socials. En parlem aquí