Mapa Educa Justícia Global: Experiències que transformen el món

El Mapa d’experiències que transformen el món vol ser una eina útil per a totes aquelles persones interessades a conèixer i a impulsar experiències educatives transformadores.

QUÈ HI TROBAREU?

– Experiències educatives impulsades per entitats de justícia global, centres educatius, entitats de lleure o ajuntaments, entre d’altres.
– Experiències de tot Catalunya
– Un cercador per trobar les experiències en funció del lloc on es realitzen, del tema que tracten o de l’àmbit educatiu al qual s’adrecen, entre d’altres.

QUÈ TENEN EN COMÚ AQUESTES EXPERIÈNCIES?

– Que comparteixen una finalitat: promoure una consciència crítica cap a les causes que generen desigualtats i conflictes, i contribuir al canvi d’actituds i de pràctiques que fan possible societats corresponsables, respectuoses i compromeses amb l’acció transformadora i la generació d’alternatives.
– Que plantegen aprenentatges que relacionen fets quotidians amb problemàtiques globals.
– Que promouen la consciència i la responsabilitat sobre l’impacte de les pròpies accions a escala global.
– Que fomenten la participació i l’apoderament d’infants, adolescents, joves i ciutadania en general.
– Que promouen el treball en xarxa, i afavoreixen la cohesió i la interacció entre diferents agents de la comunitat i de l’entorn immediat.

PER QUÈ ÉS NECESSARI VISIBILITZAR-LES?

– Per posar-les en valor.
– Per reconèixer i la feina de les persones i les institucions que les impulsen.
– Perquè són inspiradores, i en necessitem més. El món demana canvis urgents i l’educació és una de les eines més poderoses que tenim per transformar-lo.

Aquí trobareu el mapa!