Formacions en ciència a UManresa

Benvolguts/des,

Voleu que els infants aprenguin ciència amb sentit i a la vegada gaudeixin i s’involucrin en l’aprenentatge?

Teniu ganes de crear un espai de ciència a l’escola?

Si us engresquen aquestes preguntes, trobareu les respostes en les properes formacions que tenim preparades per a vosaltres!

  • Dissabte de ciència “Interpretació de mapes i maquetes” a càrrec de Joan Llusà Serra Dia: 23 d’octubre de 2021de 9 a 14h. Curs de formació vinculat a la interpretació i representació de l’espai a Educació Infantil. Espai i temps són els dos eixos fonamentals de les nostres vides. Conèixer la manera com els infants perceben l’espai i pensar recursos que afavoreixin la seva adquisició al llarg de l’etapa d’Educació Infantil és doncs fonamental per a una adequada formació integral dels infants.Més informació i inscripcions aquí [>]
  • Curs: “Com enfoquem la ciència a l’aula: el què, el com i el perquè” a càrrec de Fàtima Dalmau. Durada: 20 hores. Sessions dimarts tarda síncrones. Aconseguir que els infants aprenguin ciència amb sentit, de forma significativa,  i a la vegada gaudeixin i s’involucrin en l’aprenentatge, requereix  de la  planificació i reflexió de diversos aspectes com: conèixer aquelles idees científiques rellevants que cal generar a l’aula, quins contextos i situacions poden afavorir la construcció d’aquestes idees, i com, o de quines formes podem facilitar-ho. Més informació i inscripcions aquí [>]

  • Curs: “Acompanyament per la creació d’un espai de ciències” a càrrec d’Anna Hinojo Rojas. Durada: 20 hores. Teniu ganes de crear un espai de ciència de qualitat a l’escola?
    En el curs es reflexiona sobre què entenem per ciència a les primeres edats, sempre vinculada a la quotidianitat i a la comprensió dels fenòmens naturals que ens envolten i que formen part del dia a dia.
    A més, es dona resposta a la necessitat de recursos i reflexions sobre el funcionament d’un espai de ciència en lliure elecció a educació infantil. S’aborden diferents qüestions fonamentals a tenir en compte per organitzar aquest espai i es rep acompanyament en la planificació i implementació de propostes. Les escoles interessades cal que contacteu amb Aloma Cuiné, responsable del CIFE UManresa:
    acuine@umanresa.cat

Trobareu tota la informació al Blog d’Educació: Formacions en ciència [>]