El món a l’aula: notícies de la setmana

Des de la Galera aquesta setmana ens arriben dues notícies amb proposta didàctica per treballar a l’aula de primària i secundària.

Cap a la final de la Champions! (Primària)

No, no ens hem equivocat. L’equip femení del FC Barcelona s’ha classificat per primera vegada per a la final de la Lliga de Campions.

Per què molta gent sap que l’equip masculí ha quedat eliminat a la semifinal i, en canvi, molta menys gent coneix l’èxit de l’equip femení? Què és competir? I cooperar? En parlem?

 

 

 

La primera imatge d’un forat negre (Secundària)

Els forats negres són els objectes més misteriosos de l’univers. La seva existència es va predir de forma teòrica a partir de la teoria de la Relativitat que el científic Albert Einstein (1879-1955) va publicar fa més de cent anys. Amb el temps, s’han anat recopilant informacions i proves sobre l’existència dels forats negres, i l’última prova no té precedents ja que, gràcies al treball portat a terme durant més de 20 anys per l’equip de l’Event Horizon Telescope (EHT), ara s’ha pogut fotografiar per primer cop un d’aquests monstres còsmics. El dimecres 10 d’abril, vuit radiotelescopis sincronitzats van mostrar les primeres imatges en directe d’un forat negre.