56a Escola d’Estiu de Rosa Sensat

 

 
Us presentem  el programa de la 56a Escola d’Estiu de Rosa Sensat: Reconèixer l’essència de l’escola. Fer de mestres des dels perquès, del 28 de juny al 9 de juliol de 2021.

Et convidem a…

DEBATS: Espais per compartir idees, imaginaris i experiències amb mestres de tot el país.

CONFERÈNCIES: Despertar consciència crítica amb persones expertes. 

PROPOSTES FORMATIVES: Renovar energies a través de cursos de qualitat amb reconeixement i certificació oficial de 15 o 30 hores de formació.

CLOENDA: Trobar-nos per celebrar que hem treballat per mantenir les escoles obertes amb responsabilitat i valentia com a servei públic essencial.
L’escola ha tingut i té un paper decisiu per apaivagar la crisi desencadenada per la Covid-19, que no només és sanitària, sinó econòmica, social i emocional. Un moment d’emergència social és un bon moment per fer-nos preguntes:
Com de necessari és per a les escoles generar un debat pedagògic que empoderi les mestres?  #CapacitacióDocent
Com de disposats estem a generar un context en el qual l’infant és protagonista del seu procés d’aprenentatge i subjecte democràtic que pren decisions? #InfantsIJovesCapacitat
Com valorar a cada assignatura l’imaginari, dedicant temps a les habilitats innates de cada alumne/a?  #CulturaDelPensament
Com aplicar les arts per a conèixer i reconèixer el món i la diversitat a l’escola? #MiradaInclusiva 

 

(El cartell, obra de l’artista Ignasi Blanch, és una explosió de colors que vol ressaltar la part d’afecte, d’altruisme, de pensament i de valors de l’ofici de mestre).