Passeigs per Badalona

PASSEIGS PER BADALONA
(per a més informació, consulteu la Guia d’Activitats Educatives de Badalona)

Formulari per omplir les propostes didàctiques

Sessió 1: Evolució de la ciutat des del segle XIX

Dimecres, 25/10/2017
Lloc i hora de trobada: Museu de Badalona, 17:30h.
Durada aproximada: 2h

Presentació del curs i tasques proposades (requisits per certificar) per a les hores no presencials.
Evolució de la ciutat des del segle XIX: la formació dels barris. Material bibliogràfic, dossier didàctic, i recursos que podem trobarOrganitza: CRP i Museu de Badalona.

Sessió 2: L’Escola de Natura Angeleta Ferrer i la masia de Can Miravitges

Dissabte, 28/10/2017
Lloc i hora de trobada: Escola de Natura Angeleta Ferrer, 09:30h.
Durada aproximada: 4h

Visita a l’Escola de Natura i a la masia de Can Miravitges. L’Escola de Natura Angeleta Ferrer va entrar en funcionament l’any 1979, essent un dels primers centres d’educació ambiental de Catalunya. L’escola està situada a la masia de Can Miravitges, una masia senyorial del segle XVIII que es troba a la vall de Pomar, zona de gran importància natural molt propera a la serralada de Marina. Organitza: Escola de Natura i Museu de Badalona.

 

Sessió 3: L’Escola del Mar

Dimecres, 08/11/2017
Lloc i hora de trobada: Escola del Mar, 17:30h.
Durada aproximada: 2h

Com va néixer l’escola? Visita a les dependències i espais de l’Escola del Mar. Aquest centre d’estudis marins es va crear l’any 1987 amb la voluntat de mantenir vius els vincles que uneixen Badalona amb el mar. Els objectius de l’Escola del Mar són donar a conèixer la biologia i l’ecologia del mar Mediterrani i activar, a través del coneixement, actituds de respecte envers el mar, a més de recuperar, mantenir i divulgar la memòria històrica de Badalona com a ciutat amb tradició marinera: la pesca, la corderia, la navegació i el lleure a la platja en són alguns exemples. Organitza: Escola del Mar.

Sessió 4: Descobreix el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Dissabte, 25/11/2017
Lloc i hora de trobada: A la porta d’entrada al parc per C/Sant Bru, 159, a les 10:00h.
Durada aproximada: 2h30m

El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús és un parc històric, un indret únic a la ciutat per les seves edificacions, jardins romàntics, la flora i fauna que hi habita, etc. A més, recull un seguit de recursos educatius (jardí de papallones, jardí de les ciències, torre del rellotge, l’aula del parc, etc.) que les escoles poden aprofitar de manera lliure o guiada a través de diverses activitats. La visita permetrà conèixer el parc i fer un tast a les propostes educatives. Organitza: Escola de Natura i Àrea Metropolitana de Barcelona.

Sessió 5: Taller de formatges

Dimecres, 13/12/2017
Lloc i hora de trobada: Escola de Natura, a les 17:30h.
Durada aproximada: 2h

El taller s’inicia amb una introducció i una detecció de preconceptes. S’elabora formatge fresc, seguint-ne tot el procés de fabricació. Organitza: Escola de Natura

Observacions: CAL PORTAR UNA CARMANYOLA

 

Sessió 6: Baetulo, ciutat romana

Dissabte, 20/01/2018
Lloc i hora de trobada: Museu de Badalona, 10:00h.
Durada aproximada: 3h30m

Visita a Baetulo, ciutat romana. Per completar la sessió, visitarem la Casa dels Dofins i el Jardí de Quint Licini, on ens aproparem als secrets i a les particularitats de la vida quotidiana romana. Organitza: Museu de Badalona.

 

Sessió 7: La façana marítima i l’Anís del Mono

Dissabte, A CONCRETAR
Lloc i hora de trobada: Platja dels Pescadors (davant la caseta de la maquinària), a les 11:00h.
Durada aproximada: 2h

Resseguirem la línia del litoral badaloní des de la Platja dels Pescadors fins al Pont del Petroli, on finalitzarà la jornada després de fer una visita a la fàbrica de l’Anís del MonoOrganitza: Museu de Badalona i Escola del Mar.

 

Sessió 8: Tallers del món romà

Dissabte, 24/02/2018
Lloc i hora de trobada: Museu de Badalona, 10:00h.
Durada aproximada: 2h

La millor manera d’aprendre la cultura romana és experimentant-la, essent aquesta la proposta de la jornada. Organitza: Museu de Badalona.

Sessió 9: Itinerari de la Serra de Marina

Dissabte, 17/03/2018
Lloc i hora de trobada: Parada del BUS de Can Ruti (rotonda), a les 10:00h.
Durada aproximada: 3h

Es tracta d’un itinerari amb interès des del punt de vista de la biologia, el relleu, l’orografia, l’ús, la gestió i la conservació del territori i la història adequat pels darrers cursos de primària i tota la secundària. Es un recorregut a peu i circular de manera que acabaran allà on han comença. Cap a la meitat del trajecte pujarem al turó d’en Sariol i després continuarem la ruta fins a la font i el torrent de l’Amigó per on retornarem al punt de partida. Organitza: Escola de Natura.

Observacions: CAL PORTAR CALÇAT CÒMODE

Sessió 10: Intercanvi d’experiències

ATENCIÓ!! DATA ACTUALITZADA!! Dimecres, 25/04/2018
Lloc i hora de trobada: CRP Ciutat de Badalona, a les 17:30h.
Durada aproximada: 2h

Intercanvi d’activitats dissenyades, breu presentació d’una activitat per part de cadascun dels assistents al curs (la presentació de dues propostes d’activitats és requisit per a certificar el curs). Es farà també la valoració del curs. Organitza: CRP Badalona (convidats: Museu de Badalona, Escola de Natura i Escola del Mar). 

 

Formulari per omplir les propostes didàctiques

Propostes didàctiques dels assistents del curs 2016/17