RECORDEU: Inauguració del curs escolar 2019-20

Inscripció

Ens plau comunicar-vos que l’acte d’inauguració del curs escolar 2019-20, adreçat especialment al professorat i als equips directius dels centres educatius de la ciutat, des de bressol fins a la universitat i obert també a tota la comunitat educativa, es farà el dijous 5 de setembre, d’11 a 14 h, a l’Institut Eugeni d’Ors (Av. Maresme, 192). 

A l’acte es presentaran el Pla de Formació del Professorat i la Guia d’Activitats Educatives 2019-20; i es farà la conferència “Escola i ciutat, aprenentatges compartits“, a càrrec de Joan Manuel del Pozo, filòsof, Síndic de la UdG i exconseller d’Educació i Universitats.

“L’escola no és un món especial on la ciutat guarda les criatures i els ensenya ‘assignatures’. L’escola és un agent educador molt important que no està separat de la ciutat ni és l’únic: perquè la ciutat conté unes potencialitats educadores que necessàriament s’articulen amb les de les escoles i els instituts. L’educació actual cerca quins són els aprenentatges que permeten als infants i joves, i també als adults, desplegar un vida personal plena, en les relacions humanes, en la convivència cívica, en el gaudi de la cultura i les arts, en el lleure i el treball, en el desplegament de drets i llibertats democràtiques. Tot això només pot assolir-se a través de l’entesa entre ciutat i escola, incloent-hi com a unitats intermèdies la família, el veïnat, el barri i les associacions de tota mena. La conferència proposarà la consideració dels reptes que la societat ens planteja i dels principals aprenentatges per afrontar-los.”

A la Fira de serveis, entitats, xarxes, projectes i materials didàctics que es promouen i duen a terme des de i amb la participació dels centres educatius, està previst que hi participin:
Comissió Infància i Joventut de Llefià – La Salut i del Pla Educatiu d’Entorn (PEE); Comissió Educativa de La Pau i del PEE; Comissió Territorial d’Infància i Educació de S. Crist i del PEE; Xarxa Educativa Nova Lloreda; Comissió Educació i Cultura del Pla de Desenvolupament Comunitari de Pomar-Morera; La Rotllana, Fundació Salut Alta; Fundació Ateneu Sant Roc; Fundació Germina; Fundació Espai Natura i Joventut, Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume; Centre Obert Llefià- ISOM; Casal dels Infants ASB; FAMPAS; Servei Educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (DEGC); i els serveis de l’Ajuntament de Badalona següents: Educació Ambiental, Escola de Natura, Escola del Mar, Cultura, Badalona Cultura, Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme, Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Espai Betúlia, Museu de Badalona, Guàrdia Urbana-Educació Viària, Joventut / Badiu Jove / PIDCES, Salut, Esports, Serveis Socials, Turisme, Consum, Comerç, Feminismes, Urbanisme, Espais Públics, Port de Badalona, Conservatori Professional de Música, Escola de Música Moderna, Centre de Normalització Lingüística, Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Badalona Comunicació, Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), Consorci Badalona Sud, Consell dels Infants de Badalona (CIB) i Servei d’Educació. 

L’acte d’inauguració del curs escolar 2019-20 està organitzat conjuntament pel Servei Educatiu Ciutat de Badalona del DEGC i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Us hi esperem!!!!