Dia internacional de les matemàtiques. 14 de març

La 40a Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 14 de març de cada any com a Dia Internacional de les Matemàtiques (40C / Resolució 30 de 26 de novembre de al 2019). En molts països, el 14 mes de març (3/14) es celebrava com el Dia de Pi , de manera que la resolució de la UNESCO consolida el reconeixement actual de les matemàtiques pel seu important paper per fer front als desafiaments del nostre temps en àmbits com la intel·ligència artificial, la salut, el canvi climàtic, l’energia i el desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida de la societat en general.

En el marc d’aquesta celebració, cada any es proposa un tema nou per animar la participació, despertar la creativitat i visibilitzar les connexions entre les matemàtiques i tota mena de camps, conceptes i idees. Per a la primera edició oficial de l’any 2020, el tema triat va ser Les matemàtiques són a tot arreu , amb el qual es pretenia mostrar al públic la importància que les matemàtiques tenen en la nostra vida diària.

Pel 2021 el tema és  Mathematics for a Better World  (Matemàtiques per a un món millor), que insisteix en la importància que es reconeix a les matemàtiques en la millora de la qualitat de vida, en un clar gest de complicitat en el paper que estan exercint en l’actual pandèmia com a eina insubstituïble per al monitoratge i la comprensió del fenomen COVID-19.

Trobareu molts recursos per treballar les matemàtiques a la web del CESIRE.

En el blog del diari de l’Educació hi trobareu recomanacions literàries per a totes les franges d’edat que de ben segur ens ajudaran a acostar-nos al món dels números i a estimar-los una mica més.