I tu, per què ets racista?

Cicle de conferències sobre racisme i educació (Primera sessió: dimecres 21 d’octubre)

La proposta formativa engloba una sèrie de conferències pensades per posar el sistema educatiu, i fonamentalment als i les docents, davant el mirall de la seva praxi. N’hi ha prou en parlar d’escola intercultural per a què sigui una realitat? Tenim formació suficient per tenir una praxi antiracista a l’escola i als instituts? La comunitat educativa està suficientment capacitada i enfortida per a desenvolupar una docència i acompanyament antiracista? En el currículum escolar es contempla el coneixement i la cultura de la diversitat ètnica i cultural de la infància i l’adolescència del nostre territori?

L’antigitanisme, la islamofòbia, el racisme i el masclisme són ideologies que travessen l’estat i la societat. L’escola és fruit d’aquest context i no escapa a transmetre i reproduir desigualtats i violències. Aquest curs, dividit en 6 sessions, compta amb persones expertes de diferents col·lectius minoritzats, que des de diferents àmbits professionals disseccionaran l’escola i la praxis educativa per a generar el debat, la reflexió i la mirada col·lectiva i individual sobre la professió i la institució.

21 OCTUBRE / EL PRODERAI COM A TAMÍS: UN DISPOSITIU DE CONTROL EDUCATIU

Cheima El Jebary Amisnaou, treballadora social, membre i coordinadora de l’associació Joventut Multicultural Musulmana (JMM)

Totes les sessions seran en dimecres a les 18h de la tarda i es faran simultàniament de manera presencial (amb aforament limitat i mantenint les distàncies de seguretat) i virtual amb streaming.

Seguiment virtual: http://bit.do/fKfuA

INSCRIPCIÓ

Amb correu XTEC: http://bit.do/fKfrc 

Activitat 6000240020   Cicle de conferències sobre racisme i educació

Sense correu XTEC: http://bit.do/fKfrm

Formulari per assistir-hi presencialment: https://forms.gle/yCAvuvTq7i4YSGXa6

Tota la informació en aquest enllaç