Anàlisi dels comerços de Montcada i Reixac per crear una aplicació mòbil

Nom complert del treball: Anàlisi dels comerços de Montcada i Reixac per crear una aplicació mòbil que faciliti la compra a les botigues de productes d’ús quotidià
Laia Castiella Bainac, La Salle Montcada i Reixac. Tutor del projecte: Àngel Martínez.

Qui és la Laia Castiella Bainac

Laia Castiella Bainac, nascuda a Barcelona el 13 de maig de 2000.

Ara mateix estic cursant segon de batxillerat tecnològic. No sóc del tipus de persona que té clar què vol “ser quan sigui gran”, però el que si que sé és que m’agraden molt les ciències i la tecnologia. És per això que m’agradaria estudiar física o alguna enginyeria per tal de poder aportar solucions innovadores a problemes del futur.

 


Visc a Montcada i m’agrada comprar a les botigues del poble, però me n’adono que molts cops a casa meva no hi ha temps per anar-hi perquè normalment sempre hi ha cua i necessites dedicar-hi molt de temps. Finalment, optem per l’opció ràpida: anar al supermercat.

A més, quan vaig a comprar, observo que els clients d’aquests establiments són persones d’edat avançada. A partir d’aquí, plantejo la hipòtesi que aquests establiments podrien acabar desapareixent, a mesura que aquesta clientela vagi disminuint.

Per tal de verificar aquesta hipòtesi inicial, em proposo estudiar la freqüència de compra i l’edat dels clients dels establiments de Montcada i Reixac.

També a partir d’aquest estudi es plantejarà el disseny d’una aplicació mòbil que permeti:

  • Encarregar totes les compres alhora.
  • Comprar des de qualsevol lloc i qualsevol hora.
  • Rebre la comanda a casa o a un altre lloc determinat.
  • Pagar la compra mitjançant l’aplicació mòbil.

Aquesta solució facilitaria la compra al client, podria aconseguir que la clientela d’aquestes botigues augmentés i, a més, que es reduís la circulació d’automòbils, perquè la idea és que els repartidors es desplacin en bicicleta o a peu. D’aquí sorgeix el subtítol del treball: La Nevera Verda MIR.