Enllaç a la XIX Jornada Anual de la Xarxa de Competències Bàsiques

La Xarxa de Competències Bàsiques (Xarxa Cb) celebra enguany el seu vintè aniversari. Al llarg d’aquests 20 anys, la Xarxa ha aplegat docents de tot Catalunya amb voluntat de repensar els processos d’ensenyament i aprenentatge en els seus centres, per mitjà de la formació entre iguals i en xarxa, amb vistes a compartir i a enriquir-se mútuament per millorar els aprenentatges de tots els alumnes.

Enguany la xarxa està formada per 650 centres, tant d’educació primària com secundària, de formació d’adults i d’educació especial, de diferents territoris, i implica més de 10.000 docents.

La XIX Jornada Anual, celebrada el dia 2 de juliol, oberta a tots els centres educatius, comença amb el reconeixement a les persones que des de fa anys s’han implicat en la xarxa i han permès crear aquesta gran comunitat d’aprenentatge que ha contribuït a fer dels centres organitzacions que aprenen i també ha ha fomentat la professionalització docent.

Aquí trobareu la ponència central de la jornada amb  Miguel Ángel Santos Guerra, catedràtic emèrit de la universitat de Málaga.

També hi ha un espai simultani de presentació d’experiències dels centres que formen part de les diverses xarxes territorials que integren la Xarxa Cb. Finalment, recuperem la veu dels alumnes que fa set anys van explicar les seves percepcions sobre el propi aprenentatge i l’avaluació i reflexionem sobre com els docents podem ajudar a que els alumnes configurin la seva identitat com a aprenents. Ho trobareu en aquest enllaç.