Espai Coeduca'(t) del CRP del Solsonès. 25 Novembre: Dia internacional contra la violència vers les dones.

“L’educació és l’arma més poderosa que es pot utilitzar per canviar el món”   N.Mandela

Segons l’institut Català de les Dones, “La coeducació és una eina bàsica per construir un nou model de ciutadania que ha de fer possible la participació i el desenvolupament de totes les persones.”

Des del SE del Solsonès treballem per a la promoció de la coeducació,  a partir d’una metodologia que té com a objectiu fer disminuir, tant com sigui possible, els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els infants, i que arribi a tota la comunitat educativa i s’estengui com una taca d’oli a la ciutadania de Solsona. 

Aquest recull d’eines vol ajudar a docents i famílies a impulsar els aspectes bàsics de coeducació, de percepció de gènere i de sexualitat  de forma explícita, sistemàtica, rigorosa i respectuosa. Afavorint les mateixes oportunitats sense fer distincions de sexe, impulsant l’educació afectiva i sexual.

Coeduca’t disposa d’un ampli recull d’articles, activitats i contes a la disposició de totes aquelles persones que vulguin aprofundir i/o treballar en matèria de coeducació.

Com ha docents i famílies de les noies i els nois hem d’acompanyar-los respectuosament en el seu desenvolupament i oferir-los les eines, la consciència, els coneixements i les habilitats que, ja com a persones adultes, professionals, familiars i ciutadanes, els permetran considerar i celebrar la diversitat dels éssers humans. Els infants no neixen amb una idea de desigualtat, sinó és l’entorn social qui admet i retroalimenta aquesta.

Més recursos coeducatius

Recursos educatius