Arriba la primavera! Dia Mundial de la Poesia. Nous recursos

Comença la primavera i us oferim nous recursos!

Recursos de primavera:

Del Banc de recursos: la lectura font de plaer i de coneixement, hem seleccionat les següents propostes per treballar la poesia a totes les etapes educatives:

Desplegables poètics, per a infants de 4 a 8 anys. Una experiència literària amb materials específics que versen sobre la vida, l’obra i l’entorn del poeta. Té com a finalitat la trobada entre l’infant i la paraula com a generadora d’emocions i sensacions.

Metaforitzem el món. Activitat de poesia feta per Dani Espresate, basada en el llibre A juego lento de Mar Benegas. La poesia ajuda a observar l’entorn.  Analitzar coses que tenen alguna característica en comú, per poder-les comparar i convertir-les en una metàfora.Exercicis que cal fer a poc a poc.

Dossier que recull unes 40 propostes per treballar la poesia a l’aula. Un document amb activitats classificades per cicles ( ed. infantil,primària i secundària). Les propostes han estat elaborades per les persones assistents a la formació virtual: Posseir la poesia #joemquedoacasa. 2a edició, realitzada durant el confinament.

Dossier que recull al voltant de cent propostes per treballar la poesia a l’aula. Les activitats estan elaborades pels assistents de la formació Posseir la poesia #joemquedoacasa, una sessió virtual a càrrec de Dani Espresate, en la qual es van presentar diferents recursos i una extensa bibliografia.

Un món de poesia. L’app educativa de Joana Raspall. Aplicació per a tauletes mòbils i pissarres digitals que pretén apropar de manera lúdica la poesia de Joana Raspall. L’App que converteix la poesia en una divertida aventura gràfica amb reptes per omplir el poemari superant les activitats proposades.

L’univers poètic de Miquel Martí i Pol. Aplicació per a tauletes mòbils i pissarres digitals que pretén apropar els infants a la poesia per mitjà de l’obra de Miquel Martí i Pol. L’aplicació proposa l’ús d’il·lustracions atractives i dinàmiques i de jocs que estimulen l’experimentació poètica, la creativitat i la lectura.

  • 21 de març: Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo, des de Gencat.cat s’ha escollit el poema “No em despulleu” de Felícia Fuster, de qui enguany es commemora el centenari del naixement, i s’ha traduït a vint-i-una llengües.

També us informem que el diumenge 21 a les 11:30 h podeu gaudir a la plaça de l’U d’Octubre d’un concert gratuït de poemes musicats, un espectacle familiar, per a infants de 3 a 9 anys.