Resolució de creació d’un programa temporal de mentors digitals

Resolució de creació d’un programa temporal de mentors digitals finançats pel “Ministerio de Educación y Formación Profesional” i la “Unión Europea-Nextgenerationeu” en l’àmbit del Departament d’Educació per donar suport al Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023 del Departament d’Educació.

Per a més informació: ATRI – Mobilitat – Consultes d’ofertes de treball temporal – Consultes ofertes de treball

EDUMD001-21 – Mentor/a digital, assessor/a tècnic/a a docent
Serveis territorials del Departament d’Educació o Consorci d’Educació de Barcelona
Període de vigència: 25/10/2021 – 08/11/2021
Categoria: Administració

Descripció del lloc:

Nom del lloc: Mentor/a digital (assessor/a tècnic/a docent).

Unitat: Serveis territorials del Departament d’Educació o Consorci d’Educació de Barcelona.

Localitat: Seu del CRP dels serveis territorials del Departament d’Educació o del Consorci d’Educació de Barcelona; dels serveis territorials del Departament d’Educació i/o Consorci d’Educació de Barcelona, o dels serveis centrals del Departament d’Educació, si escau.

Seminaris Web Xarxa Territorial de Cultura Digital

La Xarxa Territorial de Cultura Digital (XTCD) és el punt de trobada de tots els docents d’un territori  al voltant d’eixos temàtics relacionats amb la integració de les tecnologies digitals a l’educació. 

L’objectiu d’aquesta proposta és intercanviar i compartir experiències d’aula i de centre, sumar i enriquir la feina que ja s’està fent arreu del territori, tot potenciant el treball en xarxa i facilitant, des de l’Àrea de Cultura Digital, espais de coordinació i documentació sobre temes específics.

Ahir dijous 21 d’octubre es va realitzar la primera sessió virtual de la XTCD que està formada per tres sub-xarxes:

  • La Subxarxa de Competència digital docent, dirigida a docents de tots els nivells educatius
  • La Subxarxa d’Estratègia digital de centre, dirigida a membres de la comissió digital d’estratègia digital
  • La Subxarxa de Coordinació digital, dirigida a coordinadors i coordinadores digitals

A partir de les sessions virtuals de la XTCD, els serveis educatius realitzen seminaris  per tal d’aprofundir i completar part dels continguts i afegir altres continguts adaptats a les necessitats dels centres educatius de la zona.

A més, per tal de continuar parlant dels temes que s’han tractat al seminari web de la XTCD i a les sessions territorials teniu disponible la comunitat virtual Nus.

Més informació al Nodes de la Xarxa Territorial de Cultura Digital.

Dia de la ciència en primera persona

El dimecres 17 de novembre se celebra el Dia de la ciència a les escoles, emmarcat dins la 26a Setmana de la Ciència (12-21 novembre 2021), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Educació.

L’activitat La ciència en primera persona s’adreça a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i va a càrrec de científics/ques que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà, amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts. 

Els centres que vulgueu participar a l’activitat heu d’omplir el següent formulari no més tard del divendres 22 d’octubre

Enguany es manté la modalitat virtual.

Tota la informació a l’enllaç.

SESSIÓ 1 SUBXARXES XTCD (Competència Digital Docent, Coordinació Digital Centre i Estratègia Digital Centre)

SESSIÓ 1 SUBXARXES XTCD. Recordem que aquesta setmana tindran lloc les tres primeres sessions de les subxarxes de la XTCD. Us fem una pinzellada del contingut de les sessions i us enllacem les diferents subxarxes.
Data comuna a les tres subxarxes: dijous 21 d’octubre de… Llegeix més»

26a edició de la Setmana de la Ciència. El dia de la Ciència a les escoles

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Educació, organitza la 26a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 12 al 21 de novembre, arreu de Catalunya.
L’activitat “La ciència en primera persona”… Llegeix més»