XTCD – 1 d’abril 2020

 Aquesta sessió es durà a terme telemàticament dimecres 1/04/20 a les 15h.  Feu clic damunt l’enllaç per unir-vos a la videoconferència: https://meet.google.com/jbf-bjni-csw

1.Informacions diverses.

-En principi, la data del dilluns 18 de maig es manté com a Jornada de Cultura Digital (5a sessió i darrera del Seminari).

L1. S’oferirà un EVA anomenat EIX (basat en Moodle) per als centres que no en disposen. No es requerirà a l’alumnat estar donat d’alta, només al professorat.

L2. Els centres poden demanar un Nodes per a la comunicació amb la comunitat educativa.

L3. Pla intensiu de formació del professorat i acompanyament als centres, ODISSEA. Dona accés a la formació extraordinària oberta, que qualsevol visitant pot realitzar sense certificació. En canvi, les càpsules formatives que requereixen registre XTEC, si es certificaran més endavant.

*Recomanació. Si ja teniu un canal establert i que us funciona, no el canvieu.

  • ProjecteJo em quedo a casa”. Orientacions (EI, PRI i SEC) per als centres educatius sobre activitats per als alumnes a causa del tancament pel coronavirus.

2.Proposta didàctica.

3.Recull d’eines

-Eines per a fer videoconferències

Google Meet: https://meet.google.com  (tutorial)

  • Captura imatge escriptori

Picpick: https://picpick.app/

  • Gravació i edició de vídeo

Complement de Google Chrome: https://www.screencastify.com  (videotutorial)

Programa OpenShot

  • Més eines per explorar

Presentació de Google  per a fer conferències, pros i contres de cada eina (autor: Comissió digital Ins Narcís Oller). A destacar Jitsi Meet i zoom.

  • Altres

Sortd, organitzador dels correus de Gmail. Permet convertir els correus en tasques i gestionar-les: pendents, en procés i tancades (tutorial).

-Padtel, https://sites.google.com/xtec.cat/eines-i-recursos-al-nvol/inici/padlet, per proposar reptes als alumnes.

Plató de Televisió:

Ip Webcam. Baixeu-la al mòbil Android, instal·leu-la i feu Iniciar servidor (al final del menú). Us donarà una adreça IP que haureu de posar al navegador del vostre ordinador. Aquesta serà del tipus 192.168.1.113:8080. Llavors polseu el botó Navegador i visualitzareu al navegador la càmera del vostre mòbil. TutorialYoutube emissió en directe, sense instal·lar res, només cal estar identificat.Tutorial  *Més informació.

  1. Precs i preguntes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>