L’Art com a eina de transformació social

Encetem el tercer cicle de conferències Conversem amb les Arts i tallers Experiències d’aprenentatge amb les Arts amb “L’Art com a eina de transformació social“, a càrrec de l’equip de CREART.
Vivim un moment complex de reptes i crisis (ambiental, política, econòmica i social) interconnectades on les violències i les desigualtats s’accentuen a escala local i global, En aquest context, l’escola pren un paper cabdal com a

espai de promoció d’aprenentatges que permetin als infants entendre millor el seu món i els ensenyi a viure-hi des d’una assumpció de corresponsabilitat i compromís.El professorat necessita recursos per aproximar-se a les complexitats d’aquest món divers i traslladar-les als infants i joves; i la societat necessita que els mestres i les mestres s’apoderin com agents de canvi social per ensenyar als infants a viure respectuosament amb les persones i en un entorn, on els recursos són cada vegada més limitats.

Des de Creart presentem una experiència formativa per al professorat entorn a l’Art com a eina de transformació social on l’art es posa al servei dels processos de creixement personal i col·lectiu vinculats als següents valors:

  • La justícia global i defensa dels drets humans: treballarem des de la idea de ciutadania global, amb la mirada posada en la corresponsabilitat davant les desigualtats, les injustícies i la defensa dels drets humans, i posant l’èmfasi en els grups més vulnerabilitzats. Ens connectarem amb el món a través de les experiències de la nostra entitat en els diferents països.
  • L’Educació al centre de la resolució positiva dels conflictes: recuperarem el propòsit essencial de la nostra tasca: garantir l’educació de qualitat per a tots els infants; entenent els espais educatius com els essencials per a treballar la consciència crítica de la ciutadania i la presa de consciència sobre drets i deures.
  • L’Art com a eina per a la transformació social: recuperarem la idea de la creativitat com a bé comú i inherent a tota persona i posem la proposta artística al servei d’aquests processos de creixement personal i col·lectiu.
  • Els valors i les emocions al centre de la transformació: farem explícita la importància d’una educació socioemocional de qualitat. Crearem un espai de treball presidit per la cura, el respecte, l’empatia i altres valors que afavoreixen la cohesió dels grups i comunitats i l’enfortiment dels vincles de cooperació entre els diferents agents”.
Carol Pujadas i Chené Gómez.
Us convidem a que l’equip docent del vostre centre participi  en la videoconferència del 28/04/2022, així com en els tallers presencials vinculats a la conferència.