Projecte europeu Erasmus+ Homelab

El CESIRE participa, com a entitat sòcia, en el projecte europeu Erasmus+ Homelab (maig 2021- maig 2023).

El projecte forma part de la convocatòria Erasmus+ específica en relació a l’ensenyament en línia en temps de la Covid 19 (Call 2020 Round 1 KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices. KA226 – Partnerships for Digital Education Readiness).

Aquest projecte està coordinat per la Universitat Charles de Praga (República Txeca) i hi participen com a socis, conjuntament amb el CESIRE, la Universitat Matej Bel de Banská Bystrica (Eslovàquia), la Universitat Sorbonne de Paris (França), la Universitat de Maribor (Eslovènia) i l’Institut Sabadell (Espanya). 

Les universitats que hi intervenen ho fan a partir dels vincles que estableixen  amb professorat de ciències de l’ensenyament secundari, generalment mitjançant els departaments de didàctica de les ciències amb docència als estudis de futur professorat de ciències de secundària. 

Un dels objectius del projecte és dissenyar activitats competencials  i innovadores de l’àmbit cientificotecnològic que incorporin treball experimental i eines digitals, i que es puguin dur a terme, preferentment, a casa o en situació d’ensenyament híbrid. La finalitat és adequar el treball experimental, i la recollida i l’anàlisi de dades a aquest tipus de docència. D’altra banda, també té l’objectiu de detectar bones pràctiques generades pel professorat en temps de pandèmia, analitzar les seves característiques i destil·lar i donar a conèixer les més reeixides.

Les activitats elaborades pels membres de l’equip del projecte s’adrecen a alumnat de secundària,  són validades i millorades per dos membres del Consorci, es porten a l’aula de secundària  fent proves pilot, i  s’incorpora posteriorment la retroacció de la implementació. Les activitats es donaran a conèixer mitjançant accions formatives en la darrera part del projecte i en actuacions diverses per garantir-ne la difusió.